Este Kim Jong-un mort? Pe internet au inceput sa circule fotografii de la funeralii, insa regimul de la Phenian nu a confirmat informatia

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Aprilie 2020, 09:06
Data actualizarii: Duminica 26 Aprilie 2020, 09:07

Zvonurile spun ca liderul nord-coreean este mort sau in stare vegetativa, fara sanse de recuperare.

Mai multe tabloide internationale au citat surse din presa din China, Japonia si Hong Kong, anuntand moartea dictatorului din Coreea de Nord. Kim Jong-un ar fi decedat dupa ce operatie pe cord la care a fost supus nu a reusit, insa informatiile din cea mai inchisa tara din lume sunt greu de verificat.

Speculatiile au inceput sa prinda contur dupa ce Kim Jong-un nu si-a facut aparitia la evenimentele de pe 15 aprilie, cand poporul a sarbatorit nasterea bunicului sau, Kim Il-sung, de departe cea mai importanta sarbatoare a societatii comuniste nord-coreene. Kim Jong-un nu a mai fost vazut in public de pe 11 aprilie.

Daily NK, o publicatie cu sediul la Seul condusa de dezertori nord-coreeni, a informat ca liderul comunist a fost supus unei interventii si ca se reface intr-o localitate de langa Phenian. Informatia a fost partial verificata: imagini cu trenul lui Kim Jong-un au fost surprinse prin satelit chiar in acea localitate.

Primul anunt public privit moartea dictatorului a fost facut de directoarea adjuncta a canalului HKSTV, din Hong Kong, care este nepoata unui fost ministru de externe chinez. Aceasta spune ca are "surse foarte solide" privind informatia. De asemenea, o revista japoneza informeaza ca Kim Jong-un se afla in stare vegetativa, citand un medic din echipa chienza trimisa la Phenian pentru a-l ajuta pe dictator.

Pe internet au inceput sa circule imagini prezentate ca fiind de la funeraliile lui Kim Jong-un, dar mai multi utilizatori au semnalat faptul ca acestea sunt de la evenimentele ce au marcat moartea tatalui sau, Kim Jong-il.

Regimul de la Phenian inca nu a facut vreun anunt oficial, dar de fiecare data a anuntat moartea liderilor la 48 de ore distanta. Kim Ir-sen, dar si Kim Il-sung, au avut probleme cardiace, la fel ca actualul dictator.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!