Domeniul in care preturile vor exploda dupa finalul pandemiei! "Oamenii vor plati cu minimum 300 lei in plus!"

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Aprilie 2020, 20:42
Data actualizarii: Sambata 25 Aprilie 2020, 20:43

Un medic stomatolog atentioneaza ca pacientii vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunar.

Cabinetele stomatologice au fost printre primele unitati inchise din cauza pandemiei de coronavirus, iar medicii stomatologi cer autoritatilor sa ia masuri clare dupa ce activitatea o sa revina la normal. In caz contrar, multe cabinete risca sa dea faliment, informeaza Libertatea.

Multe dintre cabinete au credite pentru plata aparaturilor medicale, iar multi stomatologi sunt pe marginea prapastiei din punct de vedere financiar, avand in vedere ca de mai bine de o luna nu au mai avut pacienti. Unul dintre medici a vorbit despre situatia complicata in care se afla si a declarat ca preturile vor creste cu mininum 300 lei.

"Cand faptul ca vom intra in pandemie a devenit o certitudine, adica de pe la inceputul lunii martie, tratamentele pacientilor au fost adaptate astfel incat sa fie stabile pentru o anumita perioadă de timp, insa aceasta perioada de timp este de aproximativ 30-45 de zile, dupa care, in lipsa unei reinterventii, ei vor deveni pacienti cu probleme de urgenta stomatologica.

Costurile suplimentare sunt o realitate si ele nu vin din marirea costurilor manoperei, a tratamentului, ele vor ramane aceleasi in cabinetul meu atat timp cat nu se maresc costurile la materiale, dar aceste costuri suplimentare vor reiesi din utilizarea echipamentului de protectie si a mijloacelor de decontaminare

Costurile suplimentare vor incepe de la  300 de lei si pot ajunge chiar si pana la 1.000 de lei, cost care s-ar adauga la prezentarea fiecarui pacient in cabinet, ca adaos la costurile propriu-zise ale sedintei de tratament, ceea ce va fi foarte dificil de suportat chiar si pentru pacientii care au o situație financiară bună", a declarat medicul Luciana Popa, pentru sursa citata.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!