Dinel Staicu, fostul patron al Universitatii Craiova, condamnat la 9 ani de inchisoare, pentru o frauda de 11 milioane euro

Dinel Staicu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Iunie 2015, 18:32
Data actualizarii: Miercuri 10 Iunie 2015, 18:44

Dinel Staicu, fost patron al Universitatii Craiova, la inceputul anilor 2000, dar si fost presedinte al Societatii de Investitii Financiare Oltenia, a fost condamnat la noua ani de inchisoare. Decizia e definitiva.

Dinel Staicu a fost condamnat la 9 ani de inchisoare de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce initial primise o pedeapsa de 11 ani pentru fraudarea cu 11 milioane de euro a patrimoniului SC Transgaz SA Medias, noteaza Mediafax.

Dinel Staicu nu va mai avea dreptul sa ocupe nicio functie implicand exercitiul autoritatii de stat sau una de conducere a unei persoane juridice pentru o perioada de cinci ani, dupa ispasirea pedepsei.

In acelasi dosar a fost condamnat si Aurel Gabriel Coconea, fost director al Transgaz, dar si Carmen Ioana Popescu, care va ispasi o sentinta de 5 ani pentru complicitate la abuz in serviciu.

Alte nume care au primit condamnari sunt: Cornel Volintiru (5 ani de inchisoare), Vasile Banciu (4 ani de inchisoare), Iulian si Tudorica Siclitaru (cate patru ani de inchisoare), Adrian Bogza (5 ani de inchisoare).

Dinel Staicu a mai fost condamnat pentru fraudarea Bancii Internationale a Religiilor cu 5 milioane de euro. Ulterior, o instanta a schimbat decizia, dar a ajuns in atentia procurorilor DNA, judecatoarele fiind acuzate de exercitarea functiei cu rea credinta/grava neglijenta.

In septembrie 2014, Dinel Staicu, care si-a schimbat numele de familie in Nutu la inceputul lui 2011, a mai primit 5 ani de inchisoare pentru dare de mita, dupa ce s-a aratat dispus sa dea o "spaga" de 1,2 milioane de euro pentru a scapa o alta persoane de pedeapsa cu inchisoarea.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!