Dezvaluiri despre tanarul suspectat de propaganda jihadista. Liceeanul de 17 ani a jucat fotbal la Academia Gica Popescu: "Era foarte talentat, juca titular"

Academia Gica Popescu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Decembrie 2015, 17:03
Data actualizarii: Marti 08 Decembrie 2015, 17:25

Un tanar de 17 ani din Craiova a fost retinut de DIICOT dupa ce ar fi decis sa adere la gruparea terorista Stat Islamic. Mai multe detalii despre operatiunea procurorilor si a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pe stirileprotv.ro

Adolescentul in varsta de 17 ani retinut astazi de DIICOT, dupa ce ar fi hotarat sa adere la gruparea terorista Stat Islamic, ar fi putut if fotbalist, insa o boala i-a oprit ascensiunea.

Retinut pentru ca ar fi propagat materiale jihadiste si ar fi hotarat sa adere la o grupare terorista, baiatul de doar 17 ani, originar din Craiova, a jucat fotbal in urma cu mai multi ani la Academia de Fotbal Gica Popescu.

Este dezvaluirea facuta chiar de managerul Academiei, Paul Raducan, pentru publicatia online ziare.com

Tanarul a fost component al academiei infiintate de Gica Popescu in Oltenia in pe cand avea 12 ani si, spune Paul Raducan, era un jucator promitator.

"A fost la noi in 2010, timp de cinci luni. In acea perioada s-a descoperit insa ca avea diabet si a fost nevoit sa se lase de fotbal. Era foarte talentat si isi castigase locul de titular. Talentul il recomanda, era intre primii 10 din generatia sa. Juca fundas dreapta si fundas central", a spus managerul Academiei Gica Popescu pentru sursa citata.

Convertit la islamism in urma cu doi ani si radicalizat intre timp, tanarul nu era deloc un copil retras pe cand juca fotbal.

"Era un copil vioi, nu era deloc retras. Vorbea cu toata lumea, nu avea astfel de porniri. Maica-sa venea mereu si-l aducea la Academiei, nu era nimic suspect cu el", a mai spus Raducan.

Adolescentul de 17 ani si-a luat numele Omar dupa ce s-a convertit si a fost ridicat in aceasta dimineata din locuinta parintilor dupa ce ar fi promovat in repetate randuri mesaje cu tenta jihadista.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!