De ce a ajuns, de fapt, legendarul Pele la un spital din Sao Paulo

Pele Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 16:51
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 16:54

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a mulţumit după mesajele de susţinere primite în urma internării sale pentru o "vizită de rutină" legată de tratamentul cancerului său.

"Dragi prieteni, sunt la spital pentru vizita mea lunară. Întotdeauna este plăcut să primeşti mesaje pozitive ca acestea", a scris Pele pe Instagram, ataşând un mesaj din Qatar în care i se transmitea "însănătoşire grabnică".

Naţionala Braziliei, care se află în Qatar pentru Cupa Mondială, i-a transmis mai devreme un mesaj de însănătoşire.

Edson Arantes do Nascimento "Pele", în vârstă de 82 de ani, care a fost tratat începând de anul trecut pentru un cancer la colon, a fost spitalizat din nou miercuri, a anunţat una dintre fiicele sale, care a precizat că nu este vorba de "nicio surpriză sau urgenţă". Pele a fost internat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, după ce i-a fost detectată o inflamaţie generalizată în organism şi o insuficienţă cardiacă decompensată, fiind supus mai multor teste, informează mass-media braziliene.

Considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Pele s-a operat anul trecut de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

De atunci, starea de sănătate a lui Pele a fost înconjurată de un oarecare mister, întrucât anturajul său furnizează puţine informaţii.

Singurul fotbalist care a cucerit de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970), Pele s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate în ultimii ani, acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a retras din viaţa publică, petrecându-şi cea mai mare parte a timpului în locuinţa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii apropiaţi, departe de atenţia presei.

În ziua în care Brazilia a disputat primul său meci la CM 2022, învingând Serbia (2-0), Pele le-a cerut pe Instagram jucătorilor Selecao "să aducă trofeul acasă".

Brazilia, deja calificată în optimi de finală, va întâlni vineri Camerunul în ultimul său meci din faza grupelor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!