Campionul mondial, rejudecat pentru viol și tentativă de viol! Anunțul presei internaționale

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2023, 11:49
Data actualizarii: Luni 26 Iunie 2023, 11:53

Benjamin Mendy apare din nou în fața justiției în urma acuzațiilor ce i-au fost aduse. 

Fotbalistul internaţional francez Benjamin Mendy, achitat în ianuarie pentru mai multe acuzaţii la adresa sa, revine luni în faţa justiţiei britanice pentru a fi judecat din nou pentru viol şi tentativă de viol, informează AFP.

După cinci luni de proces şi după 14 zile de deliberare, internaţionalul francez de 28 de ani a fost declarat, la finele lunii ianuarie, nevinovat pentru şase acuzaţii de viol şi una de agresiune sexuală.

Însă juriul nu a ajuns la un verdict pentru două acuzaţii, referitor la violul asupra unei tinere de 24 de ani, în octombrie 2020, şi o tentativă de viol asupra unei alte femei de 29 de ani în 2018, care vor fi reexaminate timp de trei săptămâni la Chester (nordul Angliei).

După anunţarea verdictului, avocata jucătorului lui Manchester City, campion mondial în 2018 cu echipa Franţei, Jenny Wiltshire, a subliniat că jucătorul "abia aştepta să-şi spele numele şi să înceapă să-şi reconstruiască viaţa".

Fundaşul cu 10 selecţii la naţionala Franţei, suspendat de Manchester City, care nu i-a mai prelungit contractul ce expiră pe 30 iunie, risca închisoarea pe viaţă.

La audierile care au început în august anul trecut, acuzarea l-a prezentat pe Benjamin Mendy drept un "prădător" care şi-a abuzat victimele "vulnerabile, terifiate şi izolate".

Fotbalistul a dezminţit că ar fi "un pericol pentru femei", asigurând că a avut numai rapoarte sexuale consimţite.

Benjamin Mendy a fost arestat la finele lunii august 2021 şi a petrecut peste patru luni în detenţie provizorie.

Eliberat în ianuarie 2022, el a fost plasat sub control judiciar în aşteptarea procesului său.

AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!