Biblia, contrazisa de un pergament vechi de 2.000 de ani, gasit in Marea Moarta! Ce scrie pe el
Luni 02 Aprilie 2018, 11:26

Biblia, contrazisa de un pergament vechi de 2.000 de ani, gasit in Marea Moarta! Ce scrie pe el

Soc in lumea religioasa!

Arsenal - Atletico, joi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Azi, 21:45 Bayern - Real Madrid in semifinalele Champions League!

Un pergament vechi de 2000 de ani a fost expus pentru prima data in Ierusalim. Hartia este tinuta in conditii speciale de lumina si umiditate, astfel incat sa nu se distruga si mai mult.

Expertii in limba aramaica au descifrat o parte din pergament, pe care este scrisa povestea celebra despre Arca lui Noe. Aceasta  a fost o corabie imensa, pe care, potrivit Bibliei, Noe ar fi construit-o la indemnul lui Dumnezeu ca sa isi salveze familia si animalele terestre de marele potop. Despre intamplarile lui Noe se poate citi în Sfanta Scriptura, in pasajele 6-8 din cartea intai a lui Moise ("Facerea"), 38 Matei ori 27 dupa Luca.

Acolo, povestea spune ca Noe a tinut un ritual religios dupa ce a scapat de potop. Acesta a construit un altar pe care a sacrificat un berbec.

Conform pergamentului, intamplarea este contrazisa. Pe textul gasit in Marea Moart scrie ca Noe a tinut un ritual inainte sa vina potopul, si nu dupa. Acesta a avut loc chiar pe barca, si nu dupa ce s-a terminat potopul, pe munte.

Mai mult, scrierea da de inteles ca Noe ar fi fost preot, ceea ce nu e mentionat in Biblie.

Expertii lucreaza acum la traducerea celorlalte texte aflate pe pergament.

FOTO

Sursa: El Mundo, Wikipedia2 comentarii
  • 3 2018
    Cybu Adica, un pergament care e mai mult descompus decat complet desfiinteaza atatea scrieri aflate in stare mult mai potrivita pentru a fi citite. Apoi, nu inteleg unde e contrazicerea. Mai degraba pare a fi o completare. Oricum, titlul e facut sa atraga iar continutul articolului e submediocru. Probabil vreun student cu norma part time cu rolul de a adauga articole pe site a postat si "stirea" asta....
  • 2 2018
    Valdemar Nu e contrazisă ci completată!...
Iohannis încearcă să facă pace între Guvern şi BNR. Între timp, ROBOR continuă să crească
BRAT