Biblia, contrazisa de un pergament vechi de 2.000 de ani, gasit in Marea Moarta! Ce scrie pe el
Luni 02 Aprilie 2018, 11:26

Biblia, contrazisa de un pergament vechi de 2.000 de ani, gasit in Marea Moarta! Ce scrie pe el

Soc in lumea religioasa!

Instaleaza gratuit aplicatia Sport.ro pentru Android si iPhone: stiri de ultima ora si toate sporturile LIVE!

Morosanu da cu pumnul IN DIRECT la ProTV si PRO X, pe 14 decembrie, in Dynamite Fighting Show! Gala incepe la PRO X de la 20:00! Morosanu se bate la PRO TV de la 23:30!

Un pergament vechi de 2000 de ani a fost expus pentru prima data in Ierusalim. Hartia este tinuta in conditii speciale de lumina si umiditate, astfel incat sa nu se distruga si mai mult.

Expertii in limba aramaica au descifrat o parte din pergament, pe care este scrisa povestea celebra despre Arca lui Noe. Aceasta  a fost o corabie imensa, pe care, potrivit Bibliei, Noe ar fi construit-o la indemnul lui Dumnezeu ca sa isi salveze familia si animalele terestre de marele potop. Despre intamplarile lui Noe se poate citi în Sfanta Scriptura, in pasajele 6-8 din cartea intai a lui Moise ("Facerea"), 38 Matei ori 27 dupa Luca.

Acolo, povestea spune ca Noe a tinut un ritual religios dupa ce a scapat de potop. Acesta a construit un altar pe care a sacrificat un berbec.

Conform pergamentului, intamplarea este contrazisa. Pe textul gasit in Marea Moart scrie ca Noe a tinut un ritual inainte sa vina potopul, si nu dupa. Acesta a avut loc chiar pe barca, si nu dupa ce s-a terminat potopul, pe munte.

Mai mult, scrierea da de inteles ca Noe ar fi fost preot, ceea ce nu e mentionat in Biblie.

Expertii lucreaza acum la traducerea celorlalte texte aflate pe pergament.

FOTO

Sursa: El Mundo, WikipediaVIDEO PROTVPLUS.RO

Surse: Ce articole mai vrea să strecoare PSD în OUG anunțată, oficial, doar pentru cele constituționale