AVIONUL cazut in '61 a fost gasit tocmai acum! Tragedia din urma cu 54 de ani a ucis opt jucatori de fotbal!

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Februarie 2015, 17:07
Data actualizarii: Luni 09 Februarie 2015, 17:09

Decoperire incredibila dupa 54 de ani in Anzii chilieni.

In 1961, un avion care avea la bord 34 de persoane s-a prabusit in Anzii din statul Chile. Intre pasageri erau si opt jucatori ai echipei de fotbal Green Cross, din statul sud-american.

Epava nu a fost decoperita timp de zeci de ani, insa pe 8 februarie 2015, dupa 54 de ani, mai multi alpinisti au gasit ramasitele aeronavei.

AFP anunta ca avionul s-a prabusit acum 54 de ani, pe 3 aprilie 1961, la Maule, localitate aflata la aproximativ 360 de kilometri sud de Santiago de Chile.

"Avionul se afla la o altitudine de peste 3.200 de metri. O parte a fuselajului inca mai este acolo, iar in zona sunt imprastiate multe lucruri, printre care si oseminte umane", spune Leonardo Albornoz, alpinist.

Mai multi jucatori ai echipei Green Cross (plus antrenorul Arnaldo Vasquez) se intorceau de la Santiago, dupa ce disputasera un meci la Osorno (in sudul tarii), in "Copa de Chile".

Avionul disparut a fost unul din cele mai mari mistere din istoria statului Chile, acesta fiind elucidat la o distanta de 54 de ani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!