VIDEO Arestarea lui Hamutovski i-a lăsat mască pe cei de la CSA! Unde ar fi trebuit, de fapt, să fie fostul jucător al FCSB

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Octombrie 2022, 22:46
Data actualizarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 00:33

Vasili Hamutovski (44 de ani), fostul portar al Stelei, arestat în Belarus deoarece ar fi participat la un protest împotriva regimului impus de Lukashenko.

Vestea i-a surprins pe cei de la CSA Steaua, acolo unde fostul goalkeeper a ocupat funcția de antrenor cu portarii în ultimele luni, deoarece aceștia știau că Hamutovski este în Polonia, în cantonament alături de fosta sa echipă din Ucraina: Lviv.

Se pare că fostul portar revenise în Belarus pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale la genunchi. Presa din țara natala a jucătorului scrie că acesta a fost arestat, iar acum riscă între 3 și 7 ani de închisoare pentru participarea la proteste împotriva regimului lui Lukașenko.

„Eu am avut o relaţie bună cât ne-a ajutat acum la Steaua, în ultima perioadă. S-a întors înapoi la echipa lui, era programat un cantonament în Polonia, ne-am luat la revedere de la el şi nu înţeleg ce a căutat el în Belarus. 

M-a şocat că... Am fost în perioada asta împreună la Steaua şi nu am înţeles de ce s-a întors în Belarus. Credeam că nu se mai întoarce în Belarus, că ori vine în România, ori se duce la echipa lui de club, aveau cantonament în Polonia. 

Mi-a spus că nu se mai duce în Belarus, că sunt aceste probleme, avea teamă. Acum nu ştiu de ce s-a dus acasă când avea atâtea variante, putea merge oridune. Era bine primit şi la noi. I-am spus că dacă mai vrea să vină să lucreze, are tot sprijinul nostru. Chiar dacă avea nevoie de o garsonieră, îi găseam unde să stea, nu trebuia să ajungă în Belarus.

Iulian Miu: „Hamutovski e un antrenor foarte bun de portari!”

E o ştire şocantă, am citit că riscă între trei şi şapte ani de închisoare cu executare, din păcate. O fi fost urmărit sau l-a 'ciripit' cineva că a ajuns în zonă. 

Puteam să-l ajutăm şi cu recuperea după operaţie (n.r. - fostul portar s-ar fi întors în Belarus pentru a se opera la genunchi), avem prieteni în Bucureşti, nu-l costa nimic. Când rişti ani de închisoare, nu mai ai ce căuta acolo. 

Să zic ceva. L-am cunoscut bine în perioada asta. E un antrenor foarte bun de portari. Nu a început lumea să ţipe că plătim din bani publici un străin? El doar ajuta, atât”, a delarat Iulian Miu pentru Orangesport.

În România, Hamutovski a evoluat pentr Steaua și Petrolul Ploiești. Printre altele, portarul ajuns la 44 de ani a mai trecut pe la BATE Borisov, Dinamo Moscova, FC Augsburg și Dinamo Minsk.

Pe lângă cele două titluri câștigate în sezoanele 2004-2005, respectiv 2005-2006 cu Steaua, Hamutovski mai are în palmares și Cupa României, câștigată cu Petrolul în sezonul 2012-2013, dar și titlul de campion al Belarusului, cu BATE Borisov în 1999.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!