Canotaj campionatul mondial de canotaj Elisabeta Lipa Sporturi

„Este David Popovici al canotajului” Elisabeta Lipă, reacție categorică după performanțele de la CM din Cehia

Lotul României de la Campionatul Mondial de canotaj din Cehia a revenit în țară, după ce a obținut patru medalii de aur.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 17:27
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 17:25

Elisabeta Lipă este cea mai decorată sportivă româncă la canotaj, obținând 25 de titluri naționale și șase medalii de aur la Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice.

Lotul României la canotaj a fost prezent la Mondialele din Cehia, iar concurenții au reușit să obțină patru medalii de aur! La revenirea în țară, Elisabeta Lipă a avut un discurs dur, evidențiind cât de uriașă este performanța obținută de români în Cehia.

Lipă: „Simona este un fenoment, este David Popovici al canotajului”

„Este un rezultat istoric. Canotajul românesc nu a avut niciodată în istoria lui un campion mondial la dublu rame. Cum? Nu a avut campion mondial un dublu vâsle de fete. Eu, recunosc, am 11 medalii de vicecampioană mondială, dar nu am niciun titlu mondial în propa de dublu. 

Mi-am dorit și eu să ies campioană, dar nu am reușit. Iată că fetele au reușit această performanță, să iasă campioane mondiale la dublu vâsle. Vorbim de fenomene, Simona noastră este un fenomen, este David Popovici al canotajului.”, au fost cuvintele Elisabetei Lipă, la revenirea în țară.

România a obţinut patru medalii de aur la Mondialele din Cehia

  • Simplu vâsle feminin, categorie uşoară - Ionela Cozmiuc
  • Echipajul masculin de dublu rame - Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan
  • Dublu vâsle feminin - Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş
  • Opt plus unu feminin - Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies