Max Verstappen Fernando Alonso Formula 1 Marele Premiu al Rusiei Sebastian Vettel Sporturi

Verstappen, Vettel și Alonso împotriva lui Putin: ”Nu concurăm la Marele Premiu al Rusiei”

Piloții din Formula 1 nu sunt de acord cu desfășurarea cursei după invadarea Ucrainei de către trupele rusești.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Februarie 2022, 15:24
Data actualizarii: Joi 24 Februarie 2022, 15:26

Pilotul german al echipei Aston Martin, Sebastian Vettel, a declarat, joi, că el nu va participa la Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, după ce această ţară a invadat Ucraina, informează News.ro.

Vettel, 34 de ani, de patru ori campion mondial, este în acelaşi timp conducătorul asociaţiei piloţilor de Formula 1 (GPDA).

Vettel: ”O conducere foarte, foarte ciudată şi nebună”

"Nu am vorbit despre acest subiect în cadrul asociaţiei, aşa că nu pot vorbi în numele GPDA. Dar, ca opinie a mea personală, evident că m-am trezit şocat de ştirile de azi dimineaţă. 

Nu ştiu, cred că este îngrozitor să văd ce se întâmplă. Evident, dacă te uiţi la calendar, avem programată o cursă în Rusia. Părerea mea este că nu ar trebui să merg, nu voi merge. Cred că este greşit să concurezi în acea ţară. 

Îmi pare rău pentru oamenii nevinovaţi care îşi pierd viaţa, sunt ucişi din motive stupide. O conducere foarte, foarte ciudată şi nebună. 

Sunt sigur că vom vorbi despre aşa ceva, dar, aşa cum am spus, în numele GPDA, nu ne-am reunit încă. Dar personal sunt atât de şocat şi trist să văd ce se întâmplă. Vom vedea în continuare, dar cred că decizia mea este deja luată", a spus germanul, într-o conferinţă de presă, potrivit racefans.net, citată de News.ro.

Verstappen: ”Nu este corect să concurezi acolo”

La rândul său, Max Verstappen, campionul mondial en titre, a spus că nu crede că Marele Premiu al Rusiei ar trebui să se desfăşoare.

"Cred că atunci când o ţară este în război, nu este corect să concurezi acolo, asta este sigur. Dar nu este vorba doar despre ceea ce cred eu, întregul paddock va decide ce vom face în continuare", a spus pilotul Red Bull.

Alonso: ”Formula 1 va face ceea ce este cel mai bine”

Spaniolul Fernando Alonso a subliniat că decizia dacă marele premiu rus ar trebui să se ţină sau nu aparţine conducătorilor F1, nu piloţilor:

"Nu avem puterea de a decide. Putem să luăm propria decizie în lucruri de genul ăsta, dar, în cele din urmă, cred că Formula 1 va face ceea ce este cel mai bine".

În sezonul 2022, care va începe la 20 martie, în Bahrein, Marele Premiu al Rusiei este etapa cu numărul 17, la 25 septembrie, mai informează News.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!