"Totul pleacă de la cap!" Regele s-a dus la șah! Hagi a premiat cei mai buni juniori la Gala Șahului Românesc

Sporturi
Florin Caramavrov
Data publicarii: Sambata 09 Decembrie 2023, 09:42
Data actualizarii: Sambata 09 Decembrie 2023, 09:46

Gică Hagi a fost invitat de onoare la Gala Șahului Românesc, eveniment ce a avut loc joi seara, la Palatul CEC din București

Hagi a premiat cei mai buni cinci juniori ai României la șah: Vladimir Sofronie, David Gavrilescu, Henry Tudor, Filip Magold și Lucas Rusu.

Jovial, antrenorul Farului, care a făcut uitat eșecul sever al echipei sale în Cupa României, 0-4 la Universitatea Craiova, s-a întreținut înaintea festivității cu cvintuplul campion mondial la șah Vishy Anand. Indianul a urcat pe scenă, ca și Hagi, în aplauzele furtunoase ale spectatorilor, și a înmânat trofeeele pentru „cei șapte magnifici”, juniorii români medaliați la Campionatele Europene din acest an: Maria Anistoroaei, Vladimir Sofronie, Henry Tudor, Sara Șunea, Vasylyna Semenova, Eliza Bădescu și Lucas Rusu.

Hagi a premiat cei mai buni juniori la Gala Șahului Românesc

Hagi a discutat amical înainte de începerea propriu-zisă a evenimentului și cu alți invitați de marcă, printre care campionii olimpici Ana Maria Brânză și Mihai Covaliu (actualul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român), campionul mondial la box Mihai Leu, foștii colegi din Generația de Aur Florin Răducioiu și Ilie Dumitrescu, precum și cu fostul baschetbalist Virgil Stănescu. 

„Ca manager, totdeauna le spun jucătorilor mei că în primul rând trebuie să-și dezvolte și să-și antreneze mintea și după aceea corpul. Totul pleacă de la cap, acolo creezi. Dacă educația o faci cum trebuie, poți să atingi cele mai mari performanțe. În sport, trebuie să fii inteligent și iute.

Apoi, bineînțeles, este și corpul, trebuie să ieșim în aer, să ne oxigenăm creierul. Dacă le faci bine pe amândouă, dacă ești dotat și serios, profesionist, poți să atingi performanțe foarte mari. Vreau să le transmit celor tineri, copiilor, să aibă ambiție, să le placă să muncească, pentru că prin muncă poți să devii cel mai bun. E o plăcere să-i sprijinim pe cei care reprezintă viitorul României”, a transmis Hagi de pe scena Galei Șahului Românesc.

  • Cele mai bune 5 junioare din România: Lia Maria, Maria Anistoroaei, Eliza Bădescu, Sara Șunea și Miruna Lehaci. 
  • Cele mai bune 5 senioare din România: Irina Bulmaga Miruna Lehaci, Corina Peptan, Mihaela Sandu, Raluca Sgîrcea și Luminița Cosma. 
  • Cei mai buni 5 seniori din România: Kirill Shevchenko, Bogdan Deac, David Gavrilescu, Constantin Lupulescu și Ciprian Nanu.

Mihai Covaliu a oferit două premii speciale, lui Costin Stroe - pentru performanța în șah, categoria persoane cu dizabilități, și pentru Dacian Pribeanu - premiu pentru performanța în șah, categoria persoane cu deficiențe de vedere.

Alteța Sa Regală, Principesa Sofia, a înmânat premiul Hall of Fame pentru întreaga activitate maestrului internațional Mircea Pavlov.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!