Sporturi

Se anunță un nou duel spectaculos în 208 R2 Romanian Cup la Raliul Harghitei

A doua etapă a sezonului din Campionatul Național de Raliuri se va desfășura la finalul acestei săptămâni în Harghita, acolo unde un total de 81 de echipaje se duelează pentru prima poziție.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 19:54
Data actualizarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 19:55

Și la 208 R2 Romanian Cupa va fi o luptă intensă pentru postura de lider, cu 8 echipaje înscrise, unde învingătorul din prima rundă, Cristi Șugar, va avea din nou o rivalitate pe traseu cu Marius Sîncrăian.

În startul sezonului, în Maramureș, echipajul Cristi Șugar/Vlad Colceriu s-a impus la competiția monomarcă, fiind cel mai rapid pe toate cele 6 probe speciale în care a luat startul, dar de fiecare dată, foarte aproape a fost echipajul mixt format din Marius Sîncrăian și Alina Bianca Pop.

Dublu campion la Swift Cup în 2017 și 2021, Radu Necula poate emite și el pretenții la prima poziție în 208 R2 Romanian Cup la Raliul Harghitei, competiție pe care o cunoaște foarte bine. Împreună cu copilotul Adrian Temeș, Necula a fost pe 4 în Maramureș la competiția monomarcă, fiind devansat de Csongor Szabo și Marcus Andreoiu.

Noutatea de pe lista de înscrieri o reprezintă prezența la start a lui Bogdan Gheorghiu, cel care până anul acesta a făcut echipă cu fiul său Andrei, însă în Harghita, fiecare va concura de la volan.

În cursă pentru cupă mai sunt prezente echipajele Claudiu Albuț/Radu Ursu, Rareș Tomiță/Levente Csezgy, în timp ce Andrei Coreanu și Iulian Nicolaescu vor concura din postura de echipaj invitat.

Câștigătorul R2 208 Romanian Cup va pleca acasă cu un cec în valoare de 2.000 de euro, urmând ca locului 2 să îi revină 1.000 de euro, iar poziției a treia suma de 500 de euro.

Aniversarea de 40 de ani a Raliului Harghitei va debuta joi, 28 aprilie, de la ora 18:00, cu premierea celor care s-au clasat pe podiumurile finale ale sezonului 2021 în CNR Betano, iar imediat după se va da startul festiv, ambele eveniment urmând să aibă loc în Piața Marton Aron din Odorheiu Secuiesc.

Vineri dimineață este programat shakedown-ul, iar de la ora 15:50 se va da startul primei probe speciale din totalul de 12 programate. Vineri seară, de la ora 18:34, este programată super speciala Arpad Dietrich din orașul Odorheiu Secuiesc.

Modifică setările cookies