Sporturi

Lacrimi la Istanbul inaintea meciului cu Romania: Tokyo organizeaza Jocurile Olimpice din 2020!

► Romania 3-0 Ungaria e victoria TA! Hai sa-i batem si pe turci! Intra AICI si lasa-le mesajul tau jucatorilor!

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Septembrie 2013, 23:23
Data actualizarii: Sambata 07 Septembrie 2013, 23:31

UPDATE! ►Tokyo organizeaza Jocurile Olimpice din 2020! Japonezii au invins Madridul si Instanbul in cursa pentru cel mai mare show sportiv din lume! Anuntul a fost facut de Jacques Rogge, presedintele Comitetului Olimpic International, la Buenos Aires.

Turcii erau marii favoriti inaintea anuntului! Tokyo a mai organizat editia din 1964 a Jocurilor Olimpice de vara.

►Madrid e out din cursa! In cateva minute se anunta castigatoarea dintre Tokio si Istanbul!

Turcia poate primi o veste uriasa chiar inaintea meciului cu Romania - in aceasta seara se va vota in capitala Argentinei orasul care va gazdui editia din 2020 a Jocurilor Olimpice.

In aceasta seara de la ora 23.30 se va anunta oficial orasul care va gazdui JO de peste 7 ani. 104 de membri ai Comitetului International Olimpic vor avea de ales intre favorita caselor de pariuri, Tokyo, intre Madrid si Istanbul.

Capitala Spaniei a recuperat mult teren in ultimele zile dupa ce l-au convins pe Leo Messi sa se implice in promovarea candidaturii Madridului. "Cred ca e foarte important ca un oras sa aiba spiritul pe care jocurile olimpice il reprezinta. Am avut norocul sa particip, este o experienta minunata pentru orice sportiv si cred ca ar fi foarte important pentru Madrid" a declarat Lionel Messi.

Istanbul a fost favorita in momentul in care s-au anuntat cele 3 orase din care va fi aleasa castigatoarea. Turcii au pierdut insa teren dupa ce au ajuns in centrul atentiei globale din cauza protestelor din Taksim Square si din cauza problemele de dopaj pe care le-au avut in acest an. Daca Madridul a fost nevoita sa treaca peste obstacolul crizei financiare din Spania, Tokyo a avut probleme din cauza unor scurgeri de radiatii de la centrala Fukushima

Inainte sa ramana doar cele 3 orase in cursa, Doha, Baku si Roma si-au mai anuntat participarea la alegeri. Capitala Italiei s-a retras insa din cauza crizei financiare.

Un alt moment important va avea loc duminica - atunci se va decide daca va fi aprobata revenirea luptelor libere si a celor greco-romane la Jocurile Olimpice sau vor fi inlocuite cu Squash sau baseball/softball.

Modifică setările cookies