Sporturi

Reactii la nivel mondial dupa EXCLUDEREA luptelor de la Jocurile Olimpice! UPDATE Reactia violenta a turcilor impotriva tradarii presedintelui CIO:

Citeste si: Luptele au fost scoase de la Jocurile Olimpice din 2020! MOTIVUL FABULOS pentru care s-a luat decizia:

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2013, 14:10
Data actualizarii: Miercuri 13 Februarie 2013, 14:09

UPDATE! Fostul campion olimpic al Turciei la lupte, actual membru in biroul Federatiei Internationale de Lupte, Ahmet Ayik, a avut o reactie dura fata de membrii CIO care au decis sa scoata luptele din cadrul JO din 2020.

"In 2004 se punea problema scoaterii luptelor Greco-Romane de la Olimpiada, dar ne-am intalnit cu presedintele CIO, Jacques Rogge, si ne-a promis ca acest lucru nu se va intampla. Evident, nu s-a tinut de cuvant si acum a scos luptele de la JO. In Federatia Internationala sunt 175 de tari iar fiecare tara are un reprezentant in CIO, imi vine greu sa cred ca acestia au votat excluderea luptelor din Jocurile Olimpice", a spus acesta.

Mai mult, Ayik a anuntat ca Turcia se va opune cu vehementa acestei excluderi, mai ales ca luptele au fost principalul sport pentru otomani la JO de la Londra:

"In 2012 am castigat, ca tara, 38 de medalii la jocurile olimpice. 28 dintre acestea au fost castigate de catre luptatori, Turcia se va opune cu siguranta acestei decizii. Sunt sigur ca USA, Rusia, Azerbaidjan, Iran si Bulgaria vor face la fel", a spus acesta, citat de site-ul oficial al Federatiei.


CIO a decis scoaterea Luptelor de la Olimpiada din 2020. Decizia vine ca un soc la nivel mondial, Luptele fiind cel mai vechi sport din lume, fiind prezent in cadrul Jocurilor Olimpice inca din timpurile antice.

Reactiile nu au intarziat sa apara dupa decizia CIO. Cel mai in voga luptator la ora actuala, americanul Jordan Burroughs, campion olimpic in 2012 la Londra, a inceput o adevarata campanie pe pagina sa de Facebook, transmitand mai multe mesaje de incurajare pentru tinerii luptatori din toata lumea:

"Nu mai este nevoie sa spun ca sunt mai mult decat intristat de decizia luata. Totusi, nu este un moment in care sa plangem. Trebuie sa demonstram ca si comunitate ca suntem puternici, iar visele a milioane de copii sa continue sa straluceasca. Nu incetati sa visati. Salvati Luptele!", a fost mesajul acestuia postat pe pagina personala.

Kurt Angle, campion olimpic in 1996 si actual superstar in Wrestling, a transmis si el un mesaj intregii comunitati:

"Datorita Olimpiadei si a MMA-ului, luptele sunt la cel mai inalt nivel de popularitate din 1980 pana acum. Decizia luata este una dezastruoasa pentru noi. USA are un program national in ceea ce priveste luptele, incepand de la liceu, colegiu si asa mai departe. In Rusia sunt 5 milioane de luptatori, ce facem cu ei? Au mai multi luptatori decat are USA in toate sporturile olimpice adunat! Iran, Bulgaria, Turcia, Cuba si Germania au la fel de multe talente, nici nu va inchipuiti ce reactie a starnit in toata lumea", a spus acesta in The Sun.

Modifică setările cookies