Razvan Burleanu david popovici razvan burleanu - david popovici Sporturi

Reacția lui Răzvan Burleanu despre David Popovici, copilul-minune al înotului mondial

Șeful FRF a vorbit miercuri, la finele ședinței Comitetului Executiv, despre reușita lui David Popovici (17 ani) la CM de natație de la Budapesta.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 22:22
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 22:30

“Avem un dezavantaj competitiv faţă de alte campionate chiar din regiune. Ca să produci performanţă sportivă ai nevoie de investiţii fie din partea statului, fie din partea mediului privat. Din păcate, atât timp cât sportul nu va deveni o prioritate strategică la nivel naţional, tot efortul va pica în continuare pe umerii cluburilor, pe umerii academiilor şi pe umerii federaţiilor sportive. 

De aceea cred că acesta ar trebui să fie un prilej foarte bun în care să avem o asumare la nivel politic, la nivel naţional, în ceea ce priveşte prioritizarea sportului ca unul de importanţă strategică, acest lucru presupunând practic şi o finanţare. Pentru că ceea ce a reuşit să obţină David Popovici cred că ar trebui să reprezinte o sursă de inspiraţie pentru modul în care poţi să faci performanţă, dar şi pentru modul în care statul ar trebui să se implice mult mai mult în această zonă”, a spus Burleanu.

Popovici, debutant la Mondialele de seniori în bazin olimpic, a adus primele două titluri mondiale pentru înotul masculin românesc şi a stabilit noi recorduri mondiale de juniori în ambele probe.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

VIDEO cu David Popovici la sosirea în România

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!