Sporturi

Performanta UNICA in istoria atletismului! Primul atlet fara picioare care castiga o medalie la Campionatul Mondial!

Oscar Pistorius scrie istorie in atletism. Este primul atlet cu handicap locomotor care reuseste sa castige o medalie la Campionatele Mondiale.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2011, 22:52
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2011, 15:58

Un erou s-a nascut zilele trecute la CM de atletist. Supranumit “Blade Runner”, sud-africanul Oscar Pistoriu a reusit o performanta incredibila si a cucerit inimile fanilor prezenti la Daegu (Coreea de Sud).

Oscar Pistorius este atletul care a reusit sa intre in istoria atletismului mondial. Devotamentul sau a impresionat o lume intreaga. Cu ambele picioare amputate, sportivul de 24 de ani a reusit sa termine pe locul 3 in seriile la 400 m plat, cu 45.39 (daca ar fi alergat in Romania ar fi spulberat recordul detinut de Ioan Vieru, care a scos 45.60 in 2006).

Oscar foloseste proteze din lamele de otel pentru a putea alerga, iar acum doi ani, IAAF i-a interzis sa concureze in alte probe in afara de cele destinate paralimpicilor, pe motiv ca protezele il avantajeaza. Aceasta decizie controversata a socat lumea sportului, iar decizia de a concura in acest an la CM de atletism si-a castigat-o in instanta.

El este primul atlet cu handicap care concureaza in intrecerile sportivilor fara handicap. Recordul mondial la 400 m ii apartine lui Michael, cu 43.18 secunde, la Zürich, in 1999). Oscar Pistorius a fost eliminat in semifinala dupa ce a alergat 46.19. Tot stadionul l-a incurajat frenetic.

UPDATE - 2 septembrie, 23:00

Pistorius a fost inclus in echipa Africii de Sud pentru stafeta 4x400 si a alergat in seriile competitiei. Echipa s-a calificat in finala (2 miute si 59.21 de secunde - record national), unde a castiga argintul. Chiar daca nu a alergat in finala, Pistorius va primi medalia si va deveni primul atlet cu handicap locomotor care reuseste o astfel de performanta.

CLICK AICI pentru VIDEO!

ULTIMELE STIRI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies