Performanta mare pentru MMA-ul amator din Romania. Doi romani au cucerit medalii la mondialul organizat in colaborare cu UFC

Performanta mare pentru MMA-ul amator din Romania. Doi romani au cucerit medalii la mondialul organizat in colaborare cu UFC

Echipa Romaniei, formata din patru sportivi, a participat la cel mai important concurs de MMA (arte martiale mixte) pentru amatori din lume, organizat de catre Federatia Internationala de MMA (IMMAF), in colaborare cu UFC, la Las Vegas (Statele Unite). 

Cristian Iorga, Raluca Dinescu, Paul Butacu si Marius Cantoneru au reprezentat Romania la cel mai inalt nivel si au obtinut rezultate extrem de bune. 

Cristian Iorga si Raluca Dinescu, ambii sportivi antrenati la CS AGON, au ajuns in semifinale competitiei si au reusit sa cucereasca medalia de bronz. Medalii muncite, mai ales la categoria 70,2 kg, unde Iorga a avut patru meciuri, toate terminate la decizie, trei castigate si unul pierdut.

O performanta foarte mare in conditiile in care, in acest sport, fara o anduranta fizica si psihica este aproape imposibil sa ai mai multe meciuri de MMA pe parcursul mai multor zile. Meciul dintre Raluca Dinescu si Aleksandra Tonceva, la categoria 52,2 kg, considerat unul dintre cele mai mari meciuri de revansa din istoria campionatelor IMMAF de pana acum, s-a terminat in favoarea sportivei din Bulgaria, care a reusit un TKO in repriza a doua. 

"A fost un succes pentru MMA-ul romanesc, desi nu avem conditiile altor tari, nu are finantare guvernamentala si este doar pe jumatate recunoscut in Romania. In editiile precedente am reusit sa obtinem cate o medalie. In 2014 am luat o medalie de argint prin Nicolo Bonati, iar in 2015 o medalie de bronz prin Vlad Mavrodin. Urmeaza pregatirile pentru europeanul de MMA, care va avea loc anul acesta in Praga. Pentru urmatorul eveniment speram ca si ceilalti sportivi, care n-au reusit sa ajunga la mondiale de anul acesta, sa intareasca echipa Romaniei', a declarat George Stanciu, presedintele federatiei si antrenorul celor doi sportivi medaliati, la clubul Agon din Bucuresti.

Lotul Romaniei:

VIDEO PROTVPLUS.RO

Orban: ”Cîţu este în poziţia pe care o are ca urmare a negocierilor conduse de mine”. ”Este un lucru care mă afectează”
BRAT
Modifică setările cookies