Sporturi

Omul care a inventat reluarile in transmisiunile TV sportive a murit astazi, la 81 de ani! Cand a avut ideea geniala:

Tony Verna, regizorul de televiziune care a inventat "reluarile instantanee" din timpul transmisiunilor sportive, a murit astazi, la domiciliul sau din Palm Desert, California.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Ianuarie 2015, 16:58
Data actualizarii: Luni 19 Ianuarie 2015, 17:06

Potrivit lui Tracy Soiseth, fiica lui Tony Verna, regizorul suferea de leucemie acuta limfoblastica.

Tony Verna a folosit pentru prima data conceptul de reluare instantanee in timpul transmisiunii televizate a meciului de fotbal american dintre echipele Army Black Knights si Navy Midshipmen, de postul TV CBS, pe 7 decembrie 1963, dupa ce a descoperit o metoda tehnica de a retransmite imediat continutul video care tocmai fusese inregistrat.

Reluarile au devenit rapid o obisnuinta in timpul tuturor transmisiunilor sportive, dar, la acel moment, conceptul era atat de nou incat comentatorii sportivi au fost nevoiti sa ii avertizeze pe telespectatori ca urmaresc o inregistrare si ca echipa Army Black Nights nu inscrisese din nou.

Verna a fost implicat, de asemenea, in alte evenimente televizate importante, inclusiv jocuri olimpice si concertul caritabil de mare amploare Live Aid din 1985.

In 1995, Tony Verna a fost rasplatit de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America, n.r.) cu premiul pentru intreaga cariera.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies