david popovici Campionatele Mondiale de natatie de la Budapesta jim montgomery Sporturi

Întâlnire istorică! David Popovici, față în față cu singurul om care a mai reușit să câștige aurul la 100 m și 200 m la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale 

David Popovici a scris istorie la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 11:14
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 11:15

Camelia Potec a reușit să-l aducă în România pe americanul care în urmă cu 49 de ani devenea primul om din lume care cucerea aurul la 100 m și 200m la aceeași ediție a Mondialelor, performantă realizată la Budapesta anul acesta și de David Popovici.

Jim Montgomery, acum în vârstă de 67 de ani, a schimbat impresii cu Popovici, i-a oferit sfaturi tânărului sportiv român și a rememorat împreună cu acesta cursele sale din urmă cu aproape 50 de ani.

„Sunt multe similarități între noi, eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câștigat medaliile de aur la 100-200. El este un erou acum în România, am discutat despre ce își dorește să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze. Cu siguranță știe că va fi și mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, și voi fi cu ochii pe el” – Jim Montgomery, câștigător a cinci titluri mondiale și 3 olimpice la natație.

„Având prieteni în SUA am încercat să ajung la această legendă a înotului mondial și să se cunoască cu David. Am reușit acest lucru, iar întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă. Jim a urmărit cursele lui David, a fost emoționant să-i văd împreună” – Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Aflat pentru prima dată în România, multiplul campion mondial și olimpic a avut parte de un ghid de lux.

„Camelia a fost șefa, ea a organizat totul, mă simt incredibil aici, oamenii sunt extrem de amabili și ospitalieri. Înainte să vin aici știam doar despre povestea Contelui Dracula” - Jim Montgomery, câștigător a cinci titluri mondiale și 3 olimpice la natație.

SPORTS NET

Modifică setările cookies