Încă un sportiv român a obținut calificarea la Jocurile Olimpice din Franța

lupte Jocurile Olimpice Sporturi Jocurile Olimpice Paris 2024 / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Aprilie 2024, 19:14
Data actualizarii: Sambata 06 Aprilie 2024, 19:19

Performanță impresionantă reușită de o luptătoare din România.

Sportiva română Andreea Beatrice Ana s-a calificat, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a atins semifinalele categoriei 53 kg la Turneul Preolimpic European de lupte la Baku (Azerbaidjan).

Ana, campioană europeană la cat. 55 kg în urmă cu o lună şi jumătate la Bucureşti, a trecut în preliminarii de franţuzoaica Tatiana Debien, în sferturi a învins-o pe Veronika Rjabovolova (Macedonia de Nord), iar în semifinale a câştigat în faţa luptătoarei germane Annika Wendle.

La cat. 50 kg, Ana Maria Pîrvu a fost învinsă în preliminarii de Gabija Dilyte (Lituania).

În cadrul cat. 57 kg, sportiva română de origine ucraineană Kateryna Zhydachevska a cedat în preliminarii în faţa luptătoarei germane Sandra Paruszewski.

Kriszta Tunde Incze, participantă la JO 2020 de la Tokyo, a fost învins în preliminariile cat. 62 kg de rusoaica Alina Kasabieva.

La cat. 68 kg, Alexandra Nicoleta Anghel a dispus în preliminarii de suedeza Tindra Linnea Sjoeberg, dar a pierdut sfertul de finală cu cehoaica Adela Hanzlickova.

Cătălina Alexe a fost învinsă de franţuzoaica Pauline Denise Lecarpentier în sferturile cat. 76 kg.

Cu Andreea Beatrice Ana, delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 77 de sportivi.

15 luptători români participă la Turneul Preolimpic European de la Baku

România este reprezentată la Turneul Preolimpic European de lupte de la Baku de 15 sportivi. Duminică vor evolua la lupte libere Răzvan Kovacs (cat. 57 kg), Ştefan Coman (cat. 65 kg), Zurab Kapraev (cat. 74 kg) şi Georgian Tripon (cat. 97 kg).

Turneul Preolimpic European se desfăşoară la Baku, în perioada 5-7 aprilie şi oferă un total de 36 de cote pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Conform regulamentului, se vor califica câştigătorii celor două semifinale de la fiecare categorie, cu menţiunea că la această competiţie nu se vor disputa finale. În total, participă 301 sportivi la cele 18 categorii de la cele trei stiluri.

În perioada 9-12 mai, la Istanbul, la avea loc un Turneul Preolimpic Mondial, ultima şansă de calificare la JO 2024.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!