GEST SUPERB: fanii de la Dakar l-au ajutat pe Mani Gyenes sa-si repare motocicleta pe traseu! Ce a patit si ce temperatura era:

Romanul a avut o problema tehnica, astfel ca a fost la un pas de abandon.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Ianuarie 2015, 13:05
Data actualizarii: Marti 06 Ianuarie 2015, 20:46

Totul s-a intamplat la kilometrul 100 in speciala etapei a 13-a de la Dakar. Aceasta a avut loc in America de Sud si avea o distanta de 518 km.

Riderul satmarean s-a confruntat cu probleme tehnice care au dus la pierderea uleiului si risca sa nu mai poata continua proba, pe o temperatura de peste 45 de grade Celsius.

Oprit la km 100, in timp ce isi repara motocicleta, cativa argentinieni i-au venit in ajutor si i-au dat ulei de motor pentru a putea continua.

"Am mers bine dimineata, insa am inceput sa pierd ulei si pe la km 100 m-am oprit. Cred ca am pierdut vreo 40 de minute cu reparatia si am avut noroc ca am primit ulei de la spectatorii aflati la proba. Le multumesc pentru ajutor. In timpul pierdut m-au depasit opt quaduri si apoi 400 de km i-am petrecut depasindu-i treptat. A fost foarte greu pentru ca a fost praf, iar pe ultimii aproximaitv 100 de km a fost nisip si temperaturile aici deja sunt foarte ridicate.

Dakar-ul este lung si sper sa recuperez din timpul pierdut astazi", a spus Gyenes.

Pe 6 ianuarie este programata etapa a 3-a San Juan – Chilecito, 220 km de proba speciala si 437 km de legatura. Se va merge pe asa numitul pamant rosu si printr-o serie de canioane aflate la poalele Muntilor Anzi.

Desi va fi mai putin dificila decat etapa precedenta, aceasta zi nu este una in care riderii sa isi poata trage rasuflarea. Pe 7 ianuarie urmeaza prima traversare a Muntilor Anzi se va ajunge din Argentina in Chile.

Credit foto: Dakar Press Team

Modifică setările cookies