Doliu in lumea olimpica! "Hercule de buzunar", unul dintre cei mai buni halterofili din toate timpurile, a incetat din viata la 50 de ani

Doliu in lumea olimpica! "Hercule de buzunar", unul dintre cei mai buni halterofili din toate timpurile, a incetat din viata la 50 de ani

Multiplul campion olimpic si mondial Naim Suleymanoglu, poreclit "Hercule de buzunar", a incetat din viata la doar 50 de ani, dupa ani in care s-a luptat cu o boala grea, anunta presa turca.

Naim Suleymanoglu, fost halterofil nascut in Bulgaria, dar care a castigat trei titluri olimpice sub steagul Turciei, a incetat din viata la spitalul Atasehir din Istanbul, dupa un colaps hepatic provocat de o ciroza cu care se lupta de mai multi ani. El a fost supus unui transplant hepatic pe 6 octombrie, dar starea sa s-a agravat si acesta a suferit o hemoragie puternica.

Decesul fostului mare sportiv a fost confirmat de medicii turci aseara.

Poreclit "Hercule de buzunar" pentru statura sa mica, Suleymanoglu a detinut sase recorduri mondiale si a castigat 3 titluri olimpice in cariera sa.

Suleymanoglu a stabilit primul sau record mondial la varsta de doar 15 ani si s-a retras o perioada din activitatea profesionista la 22 de ani. El a revenit ulterior in 1991, iar in 1992 a cucerit aurul la Barcelona.

Rivalitatea dintre Naim Suleymanoglu si grecul Valerios Leonidis este considerata a fi una dintre cele mai puternice, dar si mai frumoase din istoria sportului.

Naim Suleymanoglu ramane singurul halterofil care a reusit sa cucereasca trei medalii de aur la trei Olimpiade diferite.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum s-a ajuns la scandalul de la Spitalul Foişor. Directorul nu a dat nicio explicaţie
BRAT
Modifică setările cookies