13 2011 10:36

Cei mai puternici halterofili sunt ROMANII: 8 medalii de aur si una de argint in primele doua zile la CE!


	Cei mai puternici halterofili sunt ROMANII: 8 medalii de aur si una de argint in primele doua zile la CE!

Romania si-a dovedit valoarea la Campionatele Europene de Haltere: in primele doua zile am reusit sa castigam 8 medalii de aur si una de argint.

Toata Romania vede Romania! Marti, 27 martie, ora 21.30 Romania - Suedia in direct la Pro TV!

Toata Romania vede Romania! Sambata, 24 martie la ora 20.00, Israel - Romania in direct la Pro TV!

Competitiile Campionatelor Europene de Haltere Juniori si Tineret, 23 de ani, sunt in plina desfasurare la Bucuresti, intre 11-17 septembrie 2011, in incinta Hotelului Rin Grand Hotel, reunind aproape 400 de sportivi din 37 de tari europene. Romania a cucerit, pana acum, 8 medalii de aur si una de argint. Elena Andries, ctg 48 kg juniori- 3 medalii de aur; Gabriel Olaru, ctg 56 kg tineret-2 medalii de aur si una de argint si Florin Croitoru la ctg 56 kg juniori- 3 medalii de aur.

Despre competitiile Campionatelor Europene de Haltere Juniori si Tineret, 23 de ani, Nicu Vlad, a declarat intr-un scurt interviu:

Ce presupune organizarea unei competitii internationale in Romania, intr-o perioada mai putin fasta din punct de vedere economic?

Noi am obtinut organizare acestei competii, inca de acum trei ani. Este adevarat ca a venit intr-un moment mai dificil, probleme sunt peste tot din acest punct de vedere. Cu putin noroc si bunavointa din partea MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI, dar si cu ajutorul sponsorilor Rin Grand Hotel, Farmaciile Dona, Adeplast, Force 1 si a altor companii care ne-au ajutat si ne vor ajuta in continuare, am reusit. Am incercat sa pastram acelasi nivel si aceiasi calitate cu care ne-am obisnuit oaspetii, la toate competitiile internationale de haltere, pe care le organizam in Romania.

Intre asteptari si impliniri, cum apreciati evolutia sportivilor romani la aceste competitii?
Deja avem 8 medalii de aur si una de argint si acest lucru este o mare surpriza pentru noi. Nu ne asteptam sa avem asa rezultate buna, dar, pana la urma asta inseamna competitie, surpriza, entuziasm si uneori dezamagire.

Lotul Romaniei are sportivi valorosi. Care credeti ca sunt premisele pentru Jocurile Olimpice din 2012?

In primul rand, trebuie sa ne calificam. In noiembrie, avem Campionatul Mondial care se va desfasura la Paris si care reprezinta strict- nivelul de calificare. Eu sper ca, din sase sportivi, care este numarul maxim admis la Olimpiada, sa calificam 4 sau chiar 5, cu un pic de noroc. Si, dorinta noastra este sa aducem cel putin o medalie de aur.

Domnul Antonio Urso spunea ieri, la deschiderea CEJT,in legatura cu dumneavoastra, ca sunteti la fel de mare si ca manager si ca sportiv. Ce este mai greu, sa fii sportiv de performanta sau sa fii manager in sport?

Ma bucur sa aud ce spun altii despre mine, si mai ales ce spune Domnul Antonio Urso, care este un om foarte important in lumea halterelor. Intotdeauna, lucrurile pe care le faci tu si de care esti direct raspunzator, cel putin pentru mine, au fost mai usoare. Ca manager, ca antrenor responsabilitatea este mai mare, esti raspunzator si de altii, care nu fac intotdeauna lucrurile asa cum ti-ai dori. In concluzie munca de manager presupune mult si multe angajamente.”

Marti, la orele 19,30 va evolua in concurs, la categoria 69 de kg tineret Antonio Buci, unul dintre cei mai buni halterofili din lotul actual al Romaniei.

Joi, la orele 16,00 la categoria 69 kg feminin o puteti vedea evoluand in concurs pe celebra Roxana Cocos, cea mai titrata femeie halterofil din Romania.
 

Citeste si:
5 comentarii
 • 13 2011
  edward Peste tot unde intru si dau mai in jos de poza vad un camp plin de comentarii de prost gust,nu a puteti abtine sa nu pt traim in romania la ce ma mir...
 • 13 2011
  dane Mare prost esti ma dane, rau ca romanii au succes, rau ca nu au, cum pla mea vrei sa fie ca sa`ti convina?...
 • 13 2011
  ratatule ,esti un jeg si un tampit care trage romania in jos,frustratule si ratatule...
 • 13 2011
  DAN pana la controlul antidoping :)...
 • 13 2011
  fifa Cupa Champions League a ajuns in Romania de 5 ori ! Campionul SuperCupei castiga lunar un telefon mobil Samsung in w ww Manager League .ro ....
BRAT