Costel Galca Espanyol Barcelona Giedrius Arlauskis Spania

„De ce?!” Costel Gâlcă a răspuns la întrebarea care îi „bântuie” pe spanioli. Decizia care nici acum nu le dă pace ibericilor

Costel Gâlcă (51 de ani) luat la întrebări de jurnaliștii spanioli, care i-au cerut explicații pentru transferul făcut în sezonul 2015-2016, când acesta antrena echipa Espanyol Barcelona.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 31 Martie 2023, 16:47
Data actualizarii: Vineri 31 Martie 2023, 16:51

Gâlcă l-a transferat atunci la echipă pe portarul lituanian Giedrius Arlauskis, împrumutat de la Watford, ca dublură pentru portarul titular Pau Lopez.

Din păcate pentru antrenorul român, Arlauskis a avut prestații dezamăgitoare în cele trei meciuri în care a jucat ca titular, încasând nouă goluri, cu o medie de trei goluri pe meci. Meciurile jucate de Arlauskis pentru Espanyol au fost: Real Madrid - Espanyol 6-0, Espanyol - Sociedad 0-5 (a fost schimbat la pauză la scorul de 0-2), Las Palmas - Espanyol 4-0.

Întrebat de jurnaliști despre motivul pentru care l-a transferat pe Arlauskis, Gâlcă a declarat că nu avea multe opțiuni și că Pau Lopez, portarul titular, era supus unei presiuni extraordinare și avea nevoie de o dublură.

Gâlcă: „Nu erau alte opțiuni!”

Costel Gâlcă i-a luat apărarea portarului lituanian, susținând că acestuia i-a fost foarte greu să se adapteze, deoarece era foarte tânăr.

„Dacă aş fi avut mai multe opţiuni, sigur ar fi venit un alt portar. Dar nu erau alte opţiuni. Pau avea foarte mult talent, dar era supus unei presiuni extraordinare.

Nu am multe de spus. Nu i-am pus niciodată la îndoială calităţile, dar ştiam că îi este greu. Şi-a asumat multă vină pentru ceea ce s-a întâmplat la echipă. Şi în plus, era foarte tânăr. Pentru tineri, să se impună cu rezultate negative, este foarte complicat”, a dezvăluit Costel Gâlcă, potrivit as.com.

Costel Gâlcă a antrenat echipa Espanyol în sezonul 2015-2016, având un bilanț de 26 de meciuri: 8 victorii, 5 egaluri și 13 înfrângeri, cu un golaveraj de 28-55.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!