Spania

Unde nu-i cap, vai de transferuri! Ce s-a întâmplat cu jucătorii pe care FC Barcelona cheltuia 380 de milioane de euro în 2017

După plecarea lui Neymar, la PSG, în schimbul a 222 de milioane de euro, FC Barcelona a încercat să își îmbunătățească echipa.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 23:08
Data actualizarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 23:15

Catalanii au făcut, în sezonul 2017-2018, transferuri de 380 de milioane de euro. Dintre vedetele aduse atunci pe Camp Nou, singurul care mai e în lotul Barcelonei este Ousmane Dembele, însă nu pentru mult timp.

Acesta este într-un conflict public cu șefii Barcelonei, care l-au anunțat că trebuie să își găsească de urgență un nou club. Barcelona în cumpăra pe acesta de la Borussia Dortmund pentru 140 de milioane de euro.

Dembele a încasat 4.5 milioane de euro pentru fiecare gol marcat de acesta. Cel mai probabil, va pleca pe o sumă infimă, mai ales că a intrat în ultimele șase luni de contract.

Ce s-a întâmplat cu jucătorii pe care FC Barcelona cheltuia 380 de milioane în 2017

Un alt transfer de răsunet al acelei veri este cel al lui Phillipe Coutinho, de la Liverpool, în schimbul a 135 de milioane de euro. Brazilianul a ajuns împrumut la Aston Villa, iar, exact ca în cazul lui Dembele, acesta rămâne liber de contract din vară. Astfel că Barcelona a mai ”rezolvat” mai mult de jumătate din banii primiți pe Neymar.

Unul dintre jucătorii care au confirmat în acel sezon a fost Paulinho. Brazilianul a venit din China, pentru 40 de milioane de euro, fiind titular în echipa catalanilor. A plecat mai apoi pentru 42 de milioane de euro.

Nelson Semedo a ajuns și el în acel sezon la Barcelona. Fundașul dreapta crescut de Benfica era văzut ca un tânăr de potențial, dar nu s-a impus în lotul catalan, fiind cedat mai târziu la Wolves, pentru 32 de milioane de euro, cu patru mai puțin decât prețul din 2018.

Unul dintre jucătorii pe care s-a obținut profit în acel sezon a fost Yeri Mina. Adus de la Palmeiras, pentru 12 milioane de euro, fundașul dreapta a ajuns mai apoi la Everton, pentru 30 de milioane de euro.

Catalanii l-au mai adus și pe Deulofeu, de la Everton, pentru 12 milioane de euro. Extrema spaniolă a fost cedată Watford pentru aceiași sumă, în startul sezonului 2018-2019. Brazilianul Marlon a ajuns și el în acel an la Barcelona, pentru 5 milioane de euro, iar mai apoi a fost cedat la Sassuolo pentru 12 milioane de euro. În prezent joacă la Shaktar.

Bilanțul? 380 de milioane de euro cheltuite, 116 milioane de euro recuperate. Un bilanț dezastros, cu pierderi de 264 de milioane de euro, care poate justifica criza financiară prin care trece acum echipa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!