Un nou GIGANT langa Real si Barca? Cel mai BOGAT om din lume a preluat o echipa din Spania

Un nou GIGANT langa Real si Barca? Cel mai BOGAT om din lume a preluat o echipa din Spania

Clubul care i-a dat pe Mata si Cazorla si la care a jucat Lacatus a fost salvat de la faliment, iar acum se pregateste sa intre in randul miliardarilor din fotbal. 

Miliardarul Carlos Slim, considerat de Forbes cel mai bogat om din lume cu o avere estimata la peste 81 de miliarde de dolari, a preluat controlul total al clubului Real Oviedo din Spania.

Slim cumparase 35% din actiuni in 2012, iar acum compania sa, Grupul Carso, a investit 17,5 milioane de euro pentru a prelua controlul total al clubului.

Oviedo a fost salvata de la faliment de Carlos Slim, care a oferit 2 milioane de euro clubului acum trei ani pentru a evita inchiderea portilor. Slim a fost impresionat atunci de suporterii echipei, care au donat bani pentru a salvarea de la faliment. Si jucatorii crescuti la Oviedo au donat atunci, nume ca Juan Mata de la Manchester Unite, Santi Carzorla de la Arsenal sau Michu de la Swansea.

La Oviedo a jucat si Lacatus, iar clubul spaniol ii platea renta viagera fostului stelist dupa revenirea acestuia in Romania.

Lacatus chiar declara in urma cu cativa ani ca viseaza sa antreneze intr-o zi Oviedo, acolo unde locuieste impreuna cu familia sa.

Oviedo este acum pe primul loc in Grupa I din liga a treia cu sanse mari de promovare in liga a doua. Peste doi ani, Oviedo viseaza sa se lupte din nou cu Real Madrid si Barcelona in Primera.

Nu e singura echipa la care Carlos Slim isi investeste banii. Una din companiile sale are actiuni la Pachuca, o echipa importanta din Mexic. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noul guvern al Israelului câştigă majoritatea voturilor şi pune capăt epocii Netanyahu
BRAT
Modifică setările cookies