Vinicius Jr Real Madrid Spania

Rasismul atinge cote înalte! O fetiță de opt ani care purta un tricou cu numele lui Vinicius a fost ”victimă”

O fetiţă de 8 ani care purta un tricou cu numele lui Vinicius Jr a fost agresată verbal de ultraşi ai formaţiei Atlético Madrid, duminică, în timpul derby-ului câştigat cu 3-1 în faţa echipei Real Madrid, în La Liga

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 12:42
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 12:44

Fetiţa se afla lângă stadionul Civitas Metropolitano şi purta un tricou cu numele lui Vinicius Jr. când a fost luată în colimator de fanii Atletico Madrid înainte de meci.

O fetiță de 8 ani, agresată verbal de fanii lui Atletico Madrid

"Maimuţă", "rahat negru", "Viking (una dintre poreclele fanilor Realului)", "dispari sau te omorâm, nenorocito", au fost cuvintele strigate la ea de un grup de fani exaltaţi, potrivit presei spaniole. Mama şi mătuşa fetei, şocate, au depus imediat o plângere la poliţie. Ele au denunţat remarcile rasiste, insultele, loviturile şi ameninţările cu moartea.

 

Potrivit El Mundo, La Liga are imagini de la faţa locului şi a raportat incidentul la justiţia spaniolă. Silvia, mătuşa fetei, a declarat pentru emisiunea El Larguero de la Cadena SER: "La început, nu ştiam că este pentru noi. Chiar m-am întors crezând că se adresează unui grup de copii care mergeau în spatele nostru. Nu m-am gândit că era pentru nepoata mea până când un tip s-a apropiat de mine şi m-a lovit în braţ. 

Au fost o mulţime de insulte, apoi, când ne-am uitat în sus, am văzut o mulţime foarte mare cu oameni care o arătau cu degetul spre ea, o insultau şi scandau împotriva ei."

Atacul a fost deosebit de traumatizant pentru fetiţă: "Nepoata mea a avut un atac de anxietate teribil. Am scos-o de acolo cât de repede am putut, acoperindu-i tricoul. În noaptea următoare, s-a trezit de mai multe ori crezând că vor veni după ea. A avut o mulţime de coşmaruri. Nu ştie de ce s-au întâmplat toate astea. M-a rugat să nu o mai duc niciodată pe un stadion..."

Vinicius, fotbalistul brazilian al madrilenilor, a fost în repetate rânduri victima insultelor rasiste în campionatul Spaniei.

News.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!