FOTO Proteste în Brazilia după scandalul de rasism în care a fost implicat Vinicius: "Ăsta nu e fotbal!"

Vinicius Brazilia Real Madrid Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Mai 2023, 11:56
Data actualizarii: Miercuri 24 Mai 2023, 11:55

Zeci de protestatari au demonstrat în faţa Consulatului Spaniei de la Sao Paulo (Brazilia), în legătură cu recentul abuz rasist la care a fost supus internaţionalul brazilian Vinicius Junior, atacantul echipei de fotbal Real Madrid, informează DPA.

Participanţii la demonstraţia din metropola braziliană au scandat "La Liga rasistă" şi au cerut acţiuni din partea Guvernului spaniol, potrivit ziarului Folha din Sao Paulo.

Proteste în Brazilia după scandalul de rasism în care a fost implicat Vinicius: "Ăsta nu e fotbal!"

Au fost afişate, de asemenea, bannere pe care se puntea citi: '"Vinicius Jr suntem cu tine" şi "Acesta nu este fotbal, acesta este rasism".

În total, şapte persoane au fost arestate în Spania marţi şi puse sub acuzare în acest caz, după ce Vinicius a fost abuzat rasial de spectatori în timpul eşecului suferit de Real Madrid pe stadionul Mestalla din Valencia (0-1).

Internaţionalul brazilian în vârstă de 22 de ani a acuzat Liga spaniolă de fotbal, într-un mesaj pe Twitter, că consideră rasismul "normal". Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a respins acuzaţia şi a subliniat că nouă incidente rasiste au fost raportate instanţelor în acest sezon.

Vinicius Junior a fost victimă în opt dintre aceste incidente.

Incidentele produse la meciul de la Valencia au devenit rapid o problemă politică. Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva şi premierul spaniol Pedro Sanchez, printre alţii, au criticat aspru abuzul împotriva fotbalistului brazilian.

Politicienii conservatori de frunte din Spania au condamnat, de asemenea, toate tipurile de rasism, dar au respins afirmaţia lui Vinicius că Spania este considerată acum "ţara rasiştilor" în Brazilia, printre alte ţări.

În Brazilia, unii comentatori şi politicieni mass-media au cerut Confederaţiei braziliene de fotbal să renunţe la planurile de a organiza un amical împotriva unei naţionale africane în Spania, în iunie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!