Cum au fost formati Messi, Iniesta si Puyol! Principiile dupa care sunt crescuti viitorii regi ai fotbalului la academia Barcelonei:

Autor: Sport.ro
Luni 06 Iunie 2011, 15:53

	Cum au fost formati Messi, Iniesta si Puyol! Principiile dupa care sunt crescuti viitorii regi ai fotbalului la academia Barcelonei:

Academia Barcelonei este cea mai prolifica din toata Europa. Afla pe ce se pune accentul in La Masia!

Nu mai putin de 8 jucatori ce au trecut prin academia Barcelonei au fost prezenti pe teren in finala castigata in fata englezilor de la Manchester, unul pe banca si unul la carma echipei.

Valdes, Puyol, Pique, Pedro, Xavi, Iniesta, Messi si Busquets sunt produsele La Masia ce au inceput partida ca titulari, in timp ce Olazabal a luat loc pe banca.

Guardiola este si el un produs al academiei, trecand prin toate fazele junioratului la echipa catalana.

Accentul pe inteligenta, nu pe fizic

Spre deosebire de fotbalul din alte tari, la Barcelona accentul se pune pe spontaneitate, abilitatea de a lua decizii rapid si pe inteligenta in joc.
"Guardiola nu era un jucator rapid, insa putea sa rezolve orice faza cu o pasa geniala, ceea ce altii nu puteau", isi aminteste directorul "fermei", Folgueram cel care este in functie din 2002.


Galeria de vedete in constructie a Barcelonei, in sezonul '96-'97, ii includea pe Iniesta, Pepe Reina, Puyol, Valdes sau Babangida. CLICK DREAPTA si VIEW IMAGE pentru a vedea poza in rezolutie mare.

Peste 40 de scouteri recruteaza tinere talente in intreaga lume

Directorul academiei explica si cum se face selectia la club: "Avem peste 40 de scouteri in toata lumea. Acestia trimit rapoarte, dupa care incepe un adevarat proces de analiza si selectie, in urma caruia ne decidem daca facem transferul sau nu."
In general, copiii vin la club la varsta de 11 ani, iar la 18 ani fac pasul catre echipa mare sau spre alte echipe.
"Imi aduc aminte cum era Messi in primele zile la club, cum statea singur in colt si nu vorbea cu nimeni", rememoreaza acelasi Folguera.

Regim strict, in care educatia este la fel de importanta ca fotbalul

Spre deosebire de academiile din alte tari, catalanii au un program diversificat in academie, petrecand doar 90 de minute pe zi pe teren.
In rest, micutii fotbalisti au parte de diferite activitati prin care se doreste educarea lor. "Doar 10% din copiii ce vin la noi ajung la echipe de seniori ce joaca in prima liga, in intreaga lume, de aceea este important sa avem grija sa primeasca o educatie in acesti 7 ani petrecuti la noi", a declarat directorul sportiv al academiei.


Trecutul si viitorul Barcelonei! Guardiola a trecut prin toate etapele junioratului la La Masia, la fel cum o fac azi tinerele talente
 

9 jucatori + antrenorul a avut Barcelona in echipa ce a castigat Liga Campionilor in 2011, ce au fost formati la academia de tineret

7 jucatori a avut Barcelona in echipa ce a castigat Liga Campionilor in 2006, ce au fost formati la academia de tineret

40 de scouteri cauta tinere talente in intreaga lume

10% din copiii din academie ajung sa joace la seniori in prima liga

14 echipe de juniori are Barcelona la academie

23 este ora la care calculatoarele din academie sunt inchise, pentru ca micii fotbalisti sa se poata odihni

Sursa foto: Getty.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a intrat în izolare. Cu cine s-a întâlnit
BRAT

Modifică setările cookies