BOMBA: Barcelona a pierdut procesul la TAS! Pana cand are interdictie la transferuri:

BOMBA: Barcelona a pierdut procesul la TAS! Pana cand are interdictie la transferuri:

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins astazi apelul Barcelonei.

TAS a anuntat astazi ca a respins apelul Barcelonei referitor la inderdictia de a efectua transferuri de fotbalisti in doua perioade consecutive de "mercato", astfel ca gruparea catalana are interdictie la transferuri pana in ianuarie 2016.

Desi initial a avut interdictie la transferuri in vara anului 2014 si iarna anului 2015, FC Barcelona nu va putea aduce niciun jucator pana in 2016.

Pe 2 aprilie, clubul spaniol FC Barcelona a fost sanctionat de Comisia de Disciplina a FIFA cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri, pentru infractiuni comise la achizitionarea a zece jucatori minori.

De asemenea, FC Barcelona a primit atunci o amenda de 450.000 de franci elvetieni si i s-a acordat un termen 90 de zile pentru a rezolva problemele legate de jucatorii minori.

Sanctiunile survin ca urmare a investigatiei de anul trecut a Sistemului de Transferuri al FIFA si a Comisiei de Disciplina a forului mondial. Federatia Spaniola de Fotbal si FC Barcelona au fost gasite vinovate pentru incalcarea mai multor prevederi referitoare la transferul international si la prima inregistrare a minorilor non-spanioli la gruparea catalana, precum si alte reglementari relevante cu privire la inregistrarea si participarea unor jucatori in competitiile nationale. Investigatiile in cauza au vizat mai multi jucatori minori care au fost inregistrati si au participat la diferite competitii cu FC Barcelona in perioada 2009-2013.

FC Barcelona se face vinovata pentru incalcarea articolului 19 din Regulamentele privind Statutul si Transferul Jucatorilor. Potrivit acestuia, transferurile internationale de jucatori sunt permise numai daca acestia au peste 18 ani. Totusi, acelasi articol stipuleaza ca transferurile internationale de jucatori minori sunt permise sub trei circumstante atenuante, iar acestea pot fi acordate doar de Subcomisia pentru Statutul Jucatorilor.

FC Barcelona a inaintat un memoriu impotriva deciziei Comisiei de Disciplina a FIFA, iar Comisia de Apel a hotarat, la 23 aprilie, suspendarea sentintei pana se va pronunta pe fond.

In august, FIFA a respins apelul catalanilor, care s-au adresat astfel TAS.

Sursa: Mediafax

Citeste si:Barcelona




VIDEO PROTVPLUS.RO

Măsurile de relaxare care se vor aplica de la 1 iunie, în România. Când am putea renunța la mască
BRAT
Modifică setările cookies