FOTO Primul Logan made in China! S-a lansat cel mai mare RIVAL pentru Dacia! Asa arata seria 3 chinezeasca!

Autor: Sport.ro
Vineri 01 Martie 2013, 12:17

	FOTO Primul Logan made in China! S-a lansat cel mai mare RIVAL pentru Dacia! Asa arata seria 3 chinezeasca!

Qoros GQ3 debuteaza in 2013 la Salonul Auto de la Geneva. E un nume greu, dar pe care trebuie sa-l tinem minte!

Rival nou pentru Dacia Logan? Se intreaba presa de specialitate. Chinezii ataca piata low-cost din Europa, dominata in prezent de Renault prin Dacia.

GQ3 arata surprinzator de bine pentru o masina din China iar asta i se datoreaza designerului Gert Volker Hildebrand, cel care a lucrat la Mini Cooper in trecut. Noul Qoros e cel mai lat din gama sedanurilor, are faruri late cu LED-uri inserate.

Interiorul este si el extrem de generos iar masina are ecran de 8 inchi in dotarile standard. Chinezii pun accent mare si pe siguranta. Airbagurile frontale, in spate si laterale sunt montate pe toate versiunile iar producatorul promite un numar maxim de stele la testele Euro NCAP.

Lansarea oficiala va avea loc la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Se anunta unul dintre cele mai importante evenimente de la acel salon. Qoros intra pe o piata studiata de multe nume grele in acest moment. Si Volkswagen pregateste masina low-cost care sa rivalizeze cu Dacia Logan si Sandero.

Chinezii au ambitii mari. Noul Qoros a fost botezat Seria 3 Sedan (nu are legatura cu o alta serie 3 putin mai celebra din Germania, spun ei), va avea versiune hibrid si estate si va fi fabricat in Changshu, China.

Startul vanzarilor e programat la finalul anului in China, iar in Europa de la inceputul lui 2014. "Avem o fabrica ce va produce initial 150.000 de unitati pe an, dar ne putem extinde rapid pana la 450.000.", a anuntat Alexander Wortberg, director de productie Qoros, fost angajat la BMW.

Qoros e vazut de presa din domeniu drept un viitor rival aprig pentru Logan, dar chinezii au ambitii mai mari. Isi propun sa se lupte cu Jetta de la Volkswagen si Astra de la Opel.

Seria 3 chinezeasca are 4,6 metri lungime, 1,8 latime, motoare de 1,6 litri in patru cilindri pe benzina cu 125 de cai, dar si o varianta turbo cu 154 de cai putere. Qoros ataca piata europeana si cu un motor de 1,3 litri in trei cilidri turbo si cu un alt motor de 1,6 litri turbo, ambele pe injectie directa prin benzina, dar prouctia lor va incepe undeva spre finalul anului.MAI MULTE IMAGINI IN GALERIA DE MAI JOS:
 

România, la un pas de scenariul prevăzut în caz de dezastre. Spitalele nu mai fac față
BRAT

Modifică setările cookies