DEZASTRU! Nationala Romaniei de rugby pierde la un scor RUSINOS cu Portugalia, echipa nou promovata din esalonul al treilea valoric

Rugby
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Februarie 2020, 18:34
Data actualizarii: Sambata 08 Februarie 2020, 18:45

Romania a intalnit Portugalia in al doilea meci al editiei 2020 din Rugby Europe Championship.

Dupa infrangerea cu 41-13 contra Georgiei, din prima etapa, unde lotul echipei noastre a fost grav afectat de un virus gripal (Romania a jucat tot meciul cu un singur pilier dreapta), "Stejarii" au pierdut si in Portugalia.

"Lusitanii" au facut un meci mare la Lisabona, iar dupa ce au fost condusi cu 6-0, au marcat la foc automat si au stabilit scorul pauzei: 17-6.

Imediat dupa pauza, portughezii au mai marcat un eseu si au dominat intrega parte secunda, reusind sa se impuna cu 22-11.

Portugalia a promovat anul acesta in Rugby Europe Championship (al doilea esalon valoric al Europei), dupa ce a disputat un baraj cu Germania. Anterior acestui meci, in intalnirile directe, 24 la numar, Romania a castigat de 21 de ori. Ultima oara cand lusitanii au reusit sa se impuna contra "Stejarilor" in 2009, scor 21-22, cand eseul victoriei a fost marcat in ultimele minute.

Amintim ca Romania a ratat pentru prima oara calificarea la Cupa Mondiala de Rugby care s-a disputat in Japonia, din cauza faptului ca a folosit jucatori fara drept de joc. Dupa dezastrul de anul trecut, la carma nationalei a fost numit antrenor englezul Andy Robison, care a fost in staff-ul Angliei in 2003, cand "Trandafirii" au castigat Cupa Mondiala.

Romania se afla pe ultima pozitie in Rugby Europe Championship, cu 0 puncte. Urmatoarea partida se va disputa pe 22 februarie, la Botosani, contra Spaniei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!