Pep Guardiola Africa de Sud Eddie Jones Japonia Rugby

A cucerit fotbalul, acum influenteaza si rugby-ul! Ce rol a avut Guardiola in victoria ISTORICA a Japoniei cu Africa de Sud!

Japonia a produs cea mai mare surpriza de la Cupa Mondiala, victorie contra Africii de Sud in debutul turneului din Anglia! 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Septembrie 2015, 12:54
Data actualizarii: Joi 24 Septembrie 2015, 12:56

Dupa ce a cucerit lumea fotbalului cu Barcelona, Pep Guardiola se poate lauda acum ca a avut un rol important si la cea mai mare surpriza din istoria Cupei Mondiale la rugby - victoria Japoniei contra Africii de Sud.

Antrenorul japonezilor a mers anul trecut la Munchen si a asistat la antrenamentele tinute de Guardiola la Bayern Munchen.

Eddie Jones a vrut sa afle cum a reusit Guardiola sa-i faca pe jucatorii Barcelonei sa paseze atat de bine si a vrut sa adapteze tacticile catalanului la nationala Japoniei de rugby.

"Rugby-ul si fotbalul sunt similare in sensul ca vrei mereu sa plimbi mingea, iar Bayern si barcelona au jucat cel mai frumos joc de pase din cate s-a vazut pana acum. Principiile sunt exact la fel si in rugby.

Guardiola e cel mai bun antrenor de fotbal din lume, iar eu imi doresc tot timpul sa invat de la cei mai buni.

A fost o oportunitate fantastica pentru mine", a declarat australianul.

Jones si-a invatat jucatorii sa fie mai flexibili din punct de vedere tactic si sa fie mai curajosi contra Africii de Sud, iar asta s-a vazut din plin.

Japonia a pierdut cu Scotia in al doilea meci de la Cupa Mondiala, dar mai are de jucat cu Samoa si SUA in grupa. 

Modifică setările cookies