VIDEO Parapanta sau motocicleta enduro? Care e mai tare? Cele mai tari momente de la Red Bull Romaniacs sunt la Sport.ro!

Cele mai tari momente de la Red Bull Romaniacs 2012 vor fi la Sport.ro duminica, de la ora 10:30

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2013, 16:13
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2013, 16:27

Romanul care a cucerit Alpii cu parapanta, Tomi Coconea, s-a saturat de antrenamente si a vrut sa vada cine e mai tare: parapanta lui sau o motocicleta de enduro. De doua ori finalist la cel mai tare concurs de gen din lume, Coconea, are parte de cele mai tari antrenamente in muntii Fagaras.

Tot aici a gasit si o provocare neobisnuita. In timpul antrenamentelor a dat peste organizatorul celui mai dur raliu hard enduro de pe planeta. Martin Freinademetz cauta trasee care sa le dea cosmaruri concurentilor de la Red Bull Romaniacs. Neamtul a vrut sa vada cine e mai rapid si l-a provocat pe Coconea la o intrecere cu o regula simpla: fiecare trebuie sa ajunga la destinatie folosind echipamentul de concurs.

Coconea a urmat regulamentul X-Alps: a urcat pe jos pana in varful muntelui, apoi a coborat cu parapanta. In schimb Freinademetz a luat viteza pe motocicleta de enduro. A ajuns repede in varf si s-a plictisit sa-l astepte pe roman. La coborare, Coconea s-a aruncat direct de pe munte si a ajuns primul la linia de sosire, in timp ce neamtul inca se lupta cu prapastiile.

Locul de joaca al celor doi va fi si terenul primei zile de la Romaniacs, unde 370 de rideri se vor lupta cu Carpatii. Cel mai greu raliu din lume incepe marti, cu Prologul din centrul Sibiului. O familie va participa pentru prima data in istorie la clasa profi. Cei doi Hemingway sunt cei mai rapizi frati din concursurile de enduro. Si Romania a avut o famile la Romaniacs – Romeo Dunca si fiul sau. Anul asta doar tatal va participa.

Modifică setările cookies