Salvati soldatul Timo! Mihai Mironica scrie despre transferul celui mai bine cotat strain care ajunge in Liga I

Timo Gebhart Steaua Opinii
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Ianuarie 2016, 21:59
Data actualizarii: Joi 28 Ianuarie 2016, 22:03

Citeste si: Laurentiu Reghecampf a anuntat ca transferul lui Gebhart este rezolvat: "Vineri are primul antrenament cu echipa"

Cei mai tari nemti din istoria Stelei sunt Laurentiu Reghecampf si Thomas Neubert. E posibil insa sa vedem la campioana unul mai tare si decat ei.

Nu stiu vreun strain care sa fi fost la viata lui mai bine cotat, mai stralucitor decat Timo Gebhart si sa fi venit in Liga 1. Poate Adailton, campion mondial la tineret cu nationala Braziliei si jucator cu multe meciuri in Serie A. Dar Adailton a venit in Romania la crepuscul de cariera, dupa ce trecuse bine de bariera de 30 de ani.

Gebhart vine la o varsta teoretic de apogeu, 26 de ani. Dar nu e numai asta. Cand Gebhart era in ascensiune, era chiar mai impunator decat Adailton in vremurile sale bune. Gebhart a fost in primii ani ai lui de Bundesliga petrecuti la Stuttgart pur si simplu un fotbalist care iti taia respiratia. Avea stofa pentru a fi cea mai buna extrema dreapta din Bundesliga si, implicit, avea potential pentru un gigant al fotbalului asa cum este nationala Germaniei.

Gebhart era ca o limuzina germana cu cele mai sofisticate dotari. Avea o viteza debordanta, o tehnica excelenta in viteza, lucru atat de greu de realizat, sut puternic, centrari de expert, dar si aparitii bune la centrarile colegilor. Extrema cu fizic impozant, o combinatie din nou rara de calitati. Si totul ambalat intr-o atitudine de neamt adevarat pentru care nu exista ezitare cand trebuie sa atace cazemata adversa.

Nu vad de ce venirea lui Gebhart trebuie relationata cu o eventuala cedare a lui Stanciu. Neamtul este o extrema pura, cel mult mai poate fi mutat in stanga, dar nu cred ca s-a transformat radical incat sa joace "10" la Steaua. Anticipez ca Gebhart se va lupta cu Popa, iar eventuala venire a lui Enache ar viza clar postul de fundas dreapta.

Mare parte din acest text este la trecut, desi este despre o mutare pentru viitor. Cat din trecutul lui Gebhart mai poate fi reinviat la Steaua cu ajutorul celorlalti nemti, Reghe si Neubert? Foarte greu de spus, dar imi place mult acest pariu pe care antrenorul Stelei si-l asuma in stilul lui, curajos. Cred ca potentialul exista in continuare, nu intamplator Gebhart avea un salariu de top la Nurnberg.

E clar ca Gebhart are o problema serioasa de a ajuns de la nivelul foarte ridicat la care era pana in Romania. Si sunt exemple cu duiumul de fotbalisti rostogolindu-se ireversibil in prapastia finalului de cariera inca de la 26 de ani. Chiar din Ghencea vine un astfel de exemplu notoriu, Ilie Dumitrescu arzand atat de intens in prima parte a carierei pentru ca la 26 de ani sa intre deja in penumbra. Dupa Marica, Reghe si Neubert mai au o misiune extraordinara de recuperare a unei navete spatiale care deocamdata orbiteaza in gol, Timo Gebhart.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!