ROMANII STIU MMA! Florian Ceafalau despre debutul Cristinei Stanciu in UFC. "Cristina a pierdut o lupta dar Romania a castigat razboiul"

ROMANII STIU MMA! Florian Ceafalau despre debutul Cristinei Stanciu in UFC. "Cristina a pierdut o lupta dar Romania a castigat razboiul"

Cristina Stanciu e prima romanca ce lupta in UFC. 

5 Aprilie 2014. Sport.ro transmite pentru prima data o gala de MMA romanesc. Promotia RXF a debutat la TV intr-un format 100% profesionist in Severin, in urma cu doi ani. "Venin in Severin", de aici a pornit totul. 

10 aprilie 2016. Doi ani mai tarziu si suntem cu ochii pe cea mai tare promotie din lume. Dupa ce ne-am uitat ani de zile la TV si pe Internet la galele UFC, a venit momentul sa vedem si steagul Romaniei in UFC. A venit momentul sa asteptam o gala UFC pentru a NE sustine luptatoarea. A venit momentul sa fim mandri ca am ajuns la masa bogatilor in Liga Campionilor de bataie. 

Cristina Stanciu a debutat in gala de la Zagreb si a aratat, chiar daca a pierdut la decizie, ca romanii stiu MMA. A aratat ca o copila (de 21 de ani) din Bucuresti poate sa ajunga sa se bata de la egal la egal cu o adversara cu doua meciuri deja in UFC. A aratat ca potentialul Romaniei in acest sport este unul foarte, foarte mare. Cristina e prima care a intrat in cusca UFC, dar cu siguranta nu si ultima. Avem in tara multi luptatori care pot evolua fara probleme in UFC. Dar in seara aceasta nu este despre ei, e despre Cristina, despre antrenorul ei, Tudor Mihaita, si despre toti oamenii care au stat in spatele acestei usi deschide pentru Romania. Este despre un vis devenit realitate, nu doar pentru Cristina, ci pentru noi toti.

I-am comentat debutul Cristinei in direct la Sport.ro, iar acum i-am urmarit si debutul in UFC. Parca timpul a trecut atat de repede. Chiar daca rezultatul nu a fost cel dorit de noi toti, meciul a fost unul in care Cristina a demonstrat sa locul ei este acolo, in UFC. "Indiferent de rezultatul acestui meci, aceste doua fete au un viitor mare in fata", a zis unul dintre comentatorii UFC, si ii dau dreptate.

Viitorul suna bine pentru MMA-ul romanesc.

PS: Cristina a pierdut la decizie dupa 3 runde grele. Daca in picioare a fost per total un draw, Moroz incercand combinatii iar Cristina power shots, la sol lucrurile au stat in favoarea adversarei. Moroz a dominat pozitional iar la capitolul tentative de finalizare a fost 2-1 pentru Moroz, care a avut un neck crank in finalul primei reprize si un armbar in a treia, iar Cristina a avut un kneebar in runda a doua.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătăţii
BRAT
Modifică setările cookies