Opinii

NEW PURIU'! Mihai Mironica despre instalarea la carma lui Dinamo a ultimului antrenor care le-a adus titlul

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Mai 2015, 16:34
Data actualizarii: Miercuri 06 Mai 2015, 16:39

Într-un moment în care Liga 1 ar merita numele de Liga 9 sponsorizată de Spitalul 9 pentru nebunia schimbării antrenorilor în acest sezon, avem totuşi cel mai ironic reper cu putinţă: Gigi Becali nu se atinge de antrenorul său. A devenit Becali reperul de statornicie, raţiune, profesionalism, cumpătare, răbdare. Sublim.

În schimb, împreună cu „suporterii” din tribune, tânărul Ionuţ Negoiţă, cel care părea să aducă un aer occidental la Dinamo, a ajuns la a patra instalare de antrenor în acest sezon. La manageri de club, Negoiţă deja este un pic în întârziere, a strâns doar trei în actuala stagiune. Dar să nu ne grăbim, mai sunt patru etape din acest sezon şi Dinu Gheorghe a fost manager pe la Steaua sau Rapid şi câteva ore. Lucrurile sunt foarte imprevizibile cu aceste personaje.
Din această notă de imprevizibil face parte şi această alăturare, Dinu Gheorghe preşedinte, Mircea Rednic antrenor.

Amândoi sunt genul de personaje care vor să aibă totul sub control. De aceea Gheorghe a plecat înainte de a ajunge la Rapid, asta şi-a dorit Rednic la Petrolul. Deunăzi, Rednic se lăuda în declaraţii publice că va continua şi în sezonul viitor la Petrolul şi că va fi un fel de manager de tip britanic, cu toate cele pe mâna sa. Nu era decât o nouă „strâmbă” băgată de faimosul Strâmbu’. Rednic spunea îmbrăcat în treningul Petrolului că el este cel care părăseşte ultimul corabia la greu, dar deja în timpul difuzării de duminică la PROTV a „Titanicului”, Rednic se înţelesese probabil cu Dinu Gheorghe să ia prima barcă şi să coboare de pe corabie în Groapă...

Dinamo readuce antrenorul cu care a cucerit ultimul titlu, cel din 2007. Pe alte meleaguri, Stuttgart a adus în acest sezon antrenorul cu care a cucerit ultimul său titlu, tot în 2007. Acum Stuttgart este ca şi retrogradată. Pentru prima oară în istoria sa... Chiar dacă aduci un antrenor care a produs ultimele momente de glorie ale clubului cu ani în urmă, revenirea lui poate fi un dezastru dacă nu este dublată de un sprijin adevărat din partea patronului. Deocamdată, Dinamo nu intră în primele 5-6 echipe din Liga 1 ca valoare a salariilor. Rednic şi Gheorghe vor avea nevoie de multă inspiraţie pentru aducerea unor jucători valoroşi în aceste condiţii austere , dar şi de tupeul de a-i spune „spiritului” de care nu se atinge nimeni, da fapt un fost fotbalist precum Marius Niculae, să treacă acolo unde dă cel mai bun randament, în peluză, la înjurat rivala. 

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!