Opinii

Mihai Mironica, dupa victoria senzationala a nationalei Romaniei: "1 Decembrie al handbalului!"

Romania a spulberat Ungaria cu scorul de 29-21 si are sanse importante la calificarea in semifinale.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 11 Decembrie 2016, 22:04
Data actualizarii: Duminica 11 Decembrie 2016, 22:08

"Altadata o s-o facem si mai lata" se aude din tribuna romaneasca din Suedia dupa victoria uriasa a nationalei noastre feminine de handbal in fata Ungariei. Se poate "si mai lata" decat o victorie cu 29-21 in fata Ungariei lui Gorbicz la acest European? S-ar parea ca da, reeditarea obtinerii unei medalii precum la ultimul Mondial pare tot mai plauzibila. Dar, pentru sufletul romanilor, deja aceasta zdrobire a Ungariei, condusa in permanenta la o multime de goluri, victima a unor faze ale romancelor cum nici in vis nu puteau fi anticipate, este deja o medalie. Jucatoarele lui Martin Ambros si-au confirmat medalia de aur a iubirii romanilor pasionati de sport.

Neagu ante portas!

Kim Rasmussen, selectionerul Ungariei, admitea inaintea acestei infruntari ca Neagu este cea mai buna jucatoare din lume. Nu a fost doar o declaratie de complezenta, nu a fost o afirmatie care sa poate fi folosita ca un alibi dupa o eventuala infrangere. Rasmussen stie, toata lumea din handbal stie ca nu exista pe planeta asta jucatoare precum Neagu. Cred ca pe nicio alta planeta. Cristina Neagu a fost cea mai buna marcatoare a Europeanului in prima faza a grupelor, dar mereu a lasat impresia ca este departe de ceea ce poate cu adevarat. Si lucrul acesta s-a confirmat cu Ungaria. Neagu a strans in aruncarile ei neverosimile toata dorinta de victorie de acum, dar si frustrarea din urma cu 8 ani, cand era la inceput de cariera si, alaturi de o echipa magnifica a Romaniei, traia dezamagirea unei infrangeri a nationalei noastre in fata Ungariei in sferturile Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Neagu are o echipa

Neagu are in linia de 9 metri doi locotenenti formidabili in Eliza Buceschi si Melinda Geiger. Daca Neagu este forta pura, Geiger si Buceschi vin cu serpuirile care aduc aminte de Messi si Neymar. La limita careului asteapta pasele de Magic Johnson ale lui Neagu un pivot ajuns la maturitatea adevarata, Oana Manea. Iar cand din aceeasi pozitie de pivot o vezi pe Pintea Viteaza finalizand cu bolta peste groful din poarta Ungariei, atunci chiar iti vine sa crezi ca ele, aceste jucatoare minunate, au pus azi inca un "1" langa 1 Decembrie.

Golurile iau ochii, e firesc, dar Romania lui Ambros este si o mare maestra a jocului defensiv. Cu nu una ci doua portarite de geniu, Paula Ungureanu si Denisa Dedu, cu cele doua aparatoare Pintea si Szucs, cu celelalte jucatoare care s-au aparat cu disciplina si incrancenare nordice, Romania prezinta o balanta excelenta intre ofensiva si defensiva.

Extraordinara forta de regenerare a acestei nationale. Cu cata dezinvoltura poate intra in joc Madalina Zamfirescu! Dar Aneta Udristoiu care ne aduce aminte de Ada Nechita? Dar Elena Florica cu golul ei din propria jumatate de teren? Romania are prezent, are viitor, are din nou o magica luna a cadourilor pentru fani cu aceasta nationala care cred chiar ca ar putea scoate oamenii in strada asa cum o facea fotbalul acum mai bine de doua decenii.

O singura hiba gasesc acestui meci de poveste cu Ungaria. Ca probabil l-a hipnotizat si pe Gica Hagi si acesta a scapat si in aceasta seara ocazia sa vada cum se poate bate Steaua.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies