Echipa Nationala Anghel Iordanescu Romania Opinii

"Iordanescu, lasa-i sa joace pe cei care stiu sa mangaie mingea". Mihai Mironica scrie despre frica de a fi geniali in momentele potrivite

Primul selectioner roman din istorie triumfator la Budapesta, Gica Hagi, spune la sport.ro ca ar juca in primul 11 pe terenul ungurilor si cu Budescu, si cu Sanmartean.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Septembrie 2015, 16:44
Data actualizarii: Miercuri 02 Septembrie 2015, 17:04

Ba chiar "Regele" pluseaza si spune ca ar trimite trei astfel de fantezisti in teren inca din start. Bine, mi-e ca al treilea ar fi fost un anume Ianis daca era el selectioner.

Gica Hagi exprima dorinta majoritatii fanilor romani. Unii dintre ei, de varsta mea, regretand nespus ca n-au putut vedea la EURO '84 doua genii precum Balaci si Hagi jucand impreuna, primul accidentandu-se inainte de turneul final. Vrem sa vedem in acelasi timp in primul 11 cei mai tehnici jucatori ai nostri. Asa cum cea mai buna echipa a lumii ii poate avea in teren si pe Messi, si pe Neymar, asa am dori sa vedem si o echipa a Romaniei cu geniile sale in teren.

Probabil ca nu se va intampla asta. Vocea internautica a clanului Iordanescu, Edward, a scris deja ca o astfel de optiune este fantezista. Bine, sensul lui era de "imposibila". Noi am fi vazut o traducere de genul "plina de fantezie". Ne este frica sa fim ofensivi, sa facem sa alerge mingea, adversarul, ne simtim bine doar cand alergam noi dupa balon, doar cand avem fundul bine proptit in poarta noastra. De aceea, ne alegem si jucatorii de atac dupa kilometraj si nu dupa tehnica.

Este nedrept sa-i judecam pe cei doi prin prisma unor "banelisme". Si Budescu, si Sanmartean alearga decent pe teren, depun un efort respectabil. Poti intregi tripleta din spatele lui Keseru cu un vitezist de genul Popa sau Torje, care sa poata "complecta", ca sa ne inteleaga si cine trebuie, si un cuplu de soliditate in fata apararii gen Hoban - Prepelita prin retragerea din flanc. Pana la urma, ar trebui sa avem si noi curaj macar in fata unei echipe limitate cum este cea a Ungariei. Emeric Ienei a avut indrazneala de a-i lasa in acelasi timp sa joace pe teren in fata colosului din Barcelona in ditamai finala de Cupa Campionilor si pe Iordanescu, si pe Majearu, acei "Sanmartean" si "Budescu" ai noptii de vis de la Sevilla.   

Anghel Iordanescu, ai fost un amant extraordinar al mingii in cariera ta de jucator. Nu trimite in primul 11 la Budapesta un baiat care trateaza mingea cu furie, Chipciu, lasa-i s-o joace pe cei care stiu s-o mangaie si s-o convinga sa mearga acolo unde ne dorim cu totii, in poarta ungurilor.

Modifică setările cookies