Fotbal Club Stanciu Bucuresti. Mihai Mironica scrie cum a ajuns Hategan, alaturi de Stanciu, decisiv in cursa Stelei pentru titlu

Mihai Mironica Nicusor Stanciu Ovidiu Hategan Steaua Opinii
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Aprilie 2016, 23:32
Data actualizarii: Duminica 03 Aprilie 2016, 23:40

Stanciu e Stancioiu. Asa cum Luisao este pentru brazilieni un Luis mai mare, asa si Stanciu de la Steaua este un Stancioiu, considerand ca numele de Stancioiu are o sonoritate de "Stanciu cel mare". Sonoritatea numelui portarului de la ASA Tg Mures i se potriveste atat de bine acum decarului de la Steaua prin care campioana efectiv respira, traieste.

Stanciu are dezinvoltura, naturalete, initiativa, viteza, stofa de lider, dribling, sut, pasa decisiva, viziune, adica tot armamentul pentru un decar veritabil, chiar daca legenda Stelei si a nationalei, Anghel Iordanescu, incearca sa ne convinga ca nu este asa.

Pe langa Stanciu, Steaua a mai avut un om decisiv in aceasta victorie cu ASA. Poate ca ne-am putea gandi la Popa, autorul primului gol, dar a fost unul si "mai decisiv", ca sa zic asa. E vorba de Ovidiu Hategan, arbitrul nostru de valoare, de EURO, cand merge prin strainataturi, un arbitru fara o farama de personalitate, incolor, de duzina atunci cand trebuie sa ia o decizie curajoasa acasa. Sau poate are el doar o slabiciune pentru Pintilii, ceva punctual, personal si isi pierde luciditatea, e tulburat cand il vede pe maretul mijlocas al Stelei cum faulteaza intr-un stil magic. Recent, la meciul dintre Steaua si Dinamo din playoff, Hategan trebuia sa-l elimine pe Pintilii pentru doua galbene, nici macar cei din clubul lui Becali, cu noul director sportiv in frunte, nu au negat lucrul acesta. Dar Hategan era cu gandul la EURO. Nu la moneda, pezevenchilor, ci la turneul final si nu a catadiXit, cum ar scrie Olguta, sa-l elimine pe stelist. Povestea s-a repetat  in urmatorul meci arbitrat de Hategan cu Steaua, acesta, cu ASA, cand acelasi Pintilii trebuia sa fie eliminat dupa numai 23 de minute de joc. Dar Hategan este fascinat de acest stralucitor Pintilii, nu are curaj sa-i arate al doilea galben. Plus ca Hategan pare genul care alege drumul lin in viata, drumul ala care te duce sus daca stii pe cine sa NU superi. Ce rost avea pentru Hategan un megatambalau in Romania daca o lasa pe Steaua in inferioritate numerica dupa 23 de minute de joc? Mai bine inchizi ochii si viata isi urmeaza cursul lin, vine si EURO, vine si EURO, toate EURO.

ASA Tg Mures moare, dar nu se preda. A pierdut si cu Astra, si cu Steaua, dar a pierdut frumos, luptand, nu cum vedem in cazul unor regi, printi sau mai stiu eu ce voievozi de prin fotbalul nostru. In jocul lui ASA s-a strans toata frustrarea campionatului pierdut dramatic in sezonul trecut in fata Stelei, in jocul mai solid ca niciodata al lui Matei s-a strans toata ambitia acumulata dupa experienta ratata la Steaua.

Steaua e solida, dar e lipsita de stralucire. Ar putea deveni prima campioana din istoria Ligii 1 fara atacant central. Tade, Marica, Bawab sau Chipciu sunt mai slabi in fata portii decat niste fundasi centrali pe care i-am putea lua la intamplare, Ngadeu, Mitrea sau Sapunaru. Prin drumul mocirlos din Liga 1 poate merge si asa, pe autostrada spre Champions League e insa nevoie de cai putere adevarati.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!