Apocalipsa dupa Dumitru Dragomir! Procese penale, insolvente si falimente rasunatoare! Cum arata Liga I la startul lui 2015

Opinii
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Ianuarie 2015, 14:00
Data actualizarii: Vineri 02 Ianuarie 2015, 14:04

Viziunea apocaliptica a lui Dumitru Dragomir e posibil sa aiba o baza reala, dar profetiile sunt cam tardive.

Fotbalul este mancat de probleme financiare si legale. Se cuvin insa cateva precizari, in special in ce priveste "zugravii" acestui tablou apocaliptic, pentru ca pictori nu pot fi numiti.

1. Majoritatea mizeriilor pentru care sunt judecati acum diversi oameni de fotbal au intervenit atunci cand Mitica Dragomir ERA sef la LPF si tin minte ca ne explica doar cat de "trasnet" e fotbalul divizionar. Profetiile lui au acum o valoare mult mai mica, acum vede toata lumea incotro ne indreptam.

2. Dezastrul financiar al cluburilor a inceput tot in mandatul (poate prea lung al) lui Dragomir. Atunci cluburile au aruncat cu bani si n-au construit mai nimic. E adevarat, atunci a aparut si primul contract serios de drepturi TV in Liga I. Dar el e oxigenul dintr-un tub, atat, nu o sursa inepuizabila. Ba chiar s-ar putea epuiza mai devreme decat am fi vrut.

3. Fotbalul nu dispare din cauza ca niste oameni rai s-au trezit sa-i ancheteze pe oamenii de fotbal. Fotbalul dispare din cauza ca a fost acaparat de acesti oameni anchetati pe care, e adevarat, alti oameni, n-as zice rai, ci buni, s-au trezit in sfarsit sa-i ancheteze.

4. Habar n-am daca sunt si vinovati cei anchetati, n-am nici menirea, nici puterea sa anchetez. Exista tribunale pentru asta. Ei sunt nevinovati pana la proba contrarie, cu exceptia celor care au fost dovediti deja definitiv si irevocabil vinovati. Ce-i drept, cred in proverbul "nu iese fum fara foc", dar chiar si asa, cred si in nevoia de a fi demonstrat focul, nu doar banuit.

5. Anchetele nu se intensifica pentru ca vorbim de oameni de fotbal. Nu li s-a pus pata pe ei pentru ca sunt in fotbal. Asta e o scuza care dovedeste cel mult ca acuzatii n-au alte argumente, ceea ce e in dezavantajul lor. Ancheta se datoreaza strict unor fapte pe care le-au comis, in fotbal sau in afara lui, si care urmeaza (sau nu) sa se demonstreze daca sunt penale. Dar nu pot sa cred ca i s-a pus cuiva pata ca e Capra patron la Petrolul sau Niculae la Astra. Sa nu transformam fotbalul, si oamenii care-l stapanesc, intr-o miza mai mare decat a ajuns, din pacate, sa fie.

Iata cum arata clasamentul "adevarului" in Liga I, adica lista adevaratelor probleme ale cluburilor. Puteti comenta impreuna cu mine si PE BLOG.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!