Veste bună pentru naționala României! Adrian Rus şi Răzvan Marin au primit rezultatele RMN-urilor

edi iordanescu Adrian Rus nationala romaniei Razvan Marin Nationala Edi Iordănescu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2024, 13:18
Data actualizarii: Vineri 07 Iunie 2024, 13:22

Selecționerul Edward Iordănescu a primit o veste bună în perspectiva Campionatului European din Germania.

Accidentați în timpul amicalului cu Bulgari, scor 0-0, Adrian Rus şi Răzvan Marin au făcut ieri RMN-uri, iar astăzi au primit rezultatele.

Potrivit informațiilor, rezultatele analizelor au fost încurajatoare, iar cei doi fotbaliști vor putea participa la Campionatul European din Germania.

În aceste condiții, Vlad Chiricheș, fundașul central de la FCSB aflat în "stand by" la București, are șanse mari să rateze Europeanul.

"Chiricheș va ajunge probabil la echipa națională. Așa cred, din moment ce Burcă și Rus sunt accidentați. Bănuiesc că dacă ai doi fundași centrali accidentați trebuie să aduci fundaș central. Acum două-trei zile, Rus era bine mersi și se anunța titular în meciul cu Bulgaria, nu știam absolut nimic", spunea Mihai Stoica în urmă cu o zi, la Orangesport.

Denis Alilbec și-a revenit și el

Denis Alibec a lipsit din lotul României la amicalul cu Bulgaria, iar Edward Iordănescu a explicat care sunt șansele să fie recuperat până la Campionatul European.

"Staff-ul medical lucrează la capacitate maximă și mai mult ca oricând, din păcate. Suntem în proce de recuperare cu doi, trei băieți. Deian Sorescu este 100% recuperat, dar au mai apărut două, trei probleme medicale după meciul cu Bulgaria. Tot ce îmi doresc este să nu fie nimic grav. Nu-mi cereți detalii, nume, pentru că nu este momentul. Vrem să le gestionăm cât mai bine.

Sunt șanse importante ca să-l recuperăm câteva zile. E important ca toți jucătorii să fie valizi și în procesul de pregătire. Nu sunt fericit când un jucător trebuie să iasă din antrenament. Atât timp cât procesul de recuperare nu este foarte lung, putem gestiona. Și, în cazul lui, sper ca în câteva zile să fie alături de noi. Important este că nu e ceva grav. Și el a fost într-o competiție, a fost presiune constant pe el să joace", a spus selecționerul, în cadrul unei conferințe de presă.

Programul României la Campionatul European 2024 în grupe

România va debuta la Euro 2024 pe 17 iunie, împotriva naționalei Ucrainei, într-un meci programat pe stadionul din Munchen, de la ora 16:00.

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!