Nationala

Tricolorii, avertizați de metodele lui Boloni: „Făceam mereu febră musculară! Când vedea o pasă înceată, înnebunea!”

Ladislau Boloni negocieză intens cu FRF pentru a fi noul selecționer al României. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 22:11
Data actualizarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 22:22

Ladislau Boloni se află în țară pentru a negocia cu Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu preluarea echipei naționale. Chiar dacă au trecut zile bune de când antrenorul a sosit în România, cele două părți nu au făcut anunțul oficial legat de noul selecționer.

Însă, Bogdan Stelea, care a prins primul mandat al lui Boloni la prima reprezentativă, a mărturisit că antrenorul este foarte exigent și că le cere jucătorilor să abordeze inclusiv antrenamentele cu determinare maximă.

Stelea: „Își dă seama imediat ce poate să facă un jucător”

„În primul rând, e un fost mare fotbalist, un om de fotbal, un antrenor cu foarte mare experiență. A văzut mult fotbal la viața lui, a jucat pe lângă jucători mari, importanți, și are ochi la ce înseamnă jucătorul de fotbal, își dă seama ce poate să facă și ce nu, și, când spun asta, nu mă refer doar la fotbalistul experimentat, ci și la cel tânăr. Nu e genul de antrenor care să aibă o preferință pentru jucătorii mai maturi. Dacă vede un jucător tânăr, de perspectivă, care are anumite calități, îl promovează fără niciun fel de problemă.

E un antrenor sever, dur. E dur și în privința antrenamentelor. Țin minte că de fiecare dată când veneam la echipa națională făceam febră musculară. Făceam antrenamente dure și intense. Era foarte implicat în tot ce se întâmpla la antrenament. Are o manieră de a te motiva, e cu gura pe tine în permanență. Nu ai cum să ai timp mort. E foarte bine pregătit și ca preparator fizic. Cunoaște ce se întâmplă și își dă seama imediat de ce poate să facă un jucător, cât de bine aleargă. Nu se limitează doar la tactică sau la tehnică, vede orice.

Asta îl ajută destul de mult. E genul de antrenor căruia îi place să ai o anumită atitudine, să fii întotdeauna agresiv din punct de vedere al atitudinii, dar o agresivitate pozitivă, nu să fii rău, să te duci să faci tot felul de tâmpenii în teren.

Din moment ce antrenează așa, motivația îi vine din felul în care antrenează, iar la meci nu cerea lucruri diferite. Îți cerea să ai atitudine, să fii în permanență agresiv. Nu îi plăcea să vadă o pasă fără o anumită intensitate sau cu un anumit spirit. Când vedea o pasă din asta înceată, înnebunea. La el, totul trebuia să fie cu ritm, agresiv, să dai senzația adversarului că vrei să îl sufoci chiar dacă nu te duceai peste el să faci pressing.

Noi, în perioada respectivă, când venise el, mai aveam momente de lâncezeală când ne plăcea să pasăm ușor în spate și nu îi plăcea sub nicio formă”, a declarat Bogdan Stelea pentru digisport

Dacă cele două părți vor ajunge la un consens, Boloni va fi la al doilea mandat de selecționer al României, după ce a mai stat pe banca tricolorilor între 2000 și 2001. Nancy, Sporting Lisabona, Stade Rennais, Monaco, Al-Jariza Standard Liege, Al-Wanda, Lens, PAOK, Al-Khor, Ittihad, Royal Antwerp, KAA Gent sau Panathinaikos sunt echipele antrenate de tehnician de-a lungul carierei. 

Modifică setările cookies