Startul care ne da voie sa VISAM la primul mondial dupa 20 de ani! Ce s-a intamplat de fiecare data cand Romania a inceput preliminariile cu 4 puncte

Startul care ne da voie sa VISAM la primul mondial dupa 20 de ani! Ce s-a intamplat de fiecare data cand Romania a inceput preliminariile cu 4 puncte

Doua meciuri, 4 puncte. Nu e startul perfect la care fanii nationalei sperau, dar statistica arata ca acest inceput de preliminarii este suficient de bun incat sa visam la calificare.

FRF a publicat astazi o statistica a preliminariilor in care Romania s-a luptat pentru calificarea la turneele finale.

De cand s-a introdus regula celor 3 puncte la victorie, Romania s-a calificat de fiecare data la un turneu final, dupa ce in primele doua meciuri a scos 4 puncte.

In preliminariile Europeanului din 1996, Romania a inceput cu 3-0 in meciul cu Azerbaidjan si 0-0 cu Franta, a terminat grupa pe primul loc si a mers la Euro.

In 2008, Romania a prins Europeanul, dupa ce a inceput preliminariile cu 2-2 in fata Bulgariei si 0-2 cu Albania, pentru ca ultima oara cand Romania sa se califice la un turneu final sa se intample chiar anul acesta, la Euro 2016, dupa o campanie de calificare inceputa cu 1-0 in fata Greciei si 1-1 cu Ungaria.

Pentru Romania, Mondialul din Rusia ar putea primul dupa 20 de ani de asteptare. Ultima oara cand Romania a mers la o Cupa Mondiala s-a intamplat in 1998, in Franta.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Criza din Guvern a luat sfârșit. Coaliția are un nou acord, ministrul Sănătăţii va fi anunţat miercuri
BRAT
Modifică setările cookies