Scenariul unic care poate ramane in istoria turneelor finale. Ce se intampla daca Romania invinge Albania cu 1-0, iar Franta pe Elvetia cu 2-1, duminica seara

Scenariul unic care poate ramane in istoria turneelor finale. Ce se intampla daca Romania invinge Albania cu 1-0, iar Franta pe Elvetia cu 2-1, duminica seara

Meciul de 10 de la ProTV: Joi, 22:00 Germania - Polonia | Vineri, 22:00 Spania - Turcia | Sambata, 22:00 Portugalia - Austria

Franta, gazda turneului final al UEFA EURO 2016™ si-a asigurat calificarea in optimile competitiei, dar nu si primul loc al grupei A. Cu o etapa ramasa din aceasta faza a grupelor, clasamentul nu este deloc clar, cele doua batalii de duminica seara, Romania - Albania si Franta - Elvetia, urmand sa spuna exact cine si de pe ce loc va merge mai departe.

In urma rezultatelor de aseara din grupa noastra, un scenariu extrem de interesant se contureaza insa. Romania si Elvetia pot ajunge la o egalitate perfecta, departajarea urmand sa fie facuta de numarul de cartonase galbene incasate.

Acest lucru se poate intampla in cazul in care Romania va invinge Albania cu 1-0, iar Elvetia va pierde meciul cu Franta cu scorul de 1-2. 

Daca aceste rezultate vor deveni realitate, atunci Romania si Elvetia ar ajunge la o egalitate perfecta, meciul direct terminandu-se si el nedecis, scor 1-1.

Criteriul de departajare pentru stabilirea echipei de pe locul 2 ar fi cel al fair play-ului, adica al numarul de cartonase incasate.

Pana acum, Romania are 7 galbene, iar Elvetia doar 4, motiv pentru care jucatorii din Tara Cantoanelor au momentan un avantaj.

Cum se calculeaza clasamentul Fair Play

1 punct pentru cartonasul galben
3 puncte pentru cartonasul rosu incasat in urma cumului de galbene
3 puncte pentru rosu direct
4 puncte pentru galben urmat de rosu direct

*Echipa cu cele mai putine puncte are castig de cauza

VIDEO PROTVPLUS.RO

Municipiul București va fi modernizat. Capitala va avea zece mari căi de acces
BRAT
Modifică setările cookies