Romania, in urna a doua valorica a preliminariilor pentru Euro 2012!

Echipa Nationala Euro 2012 Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Noiembrie 2009, 17:35
Data actualizarii: Joi 19 Noiembrie 2009, 18:46

UEFA a publicat, joi, clasamentul final al coeficientilor echipelor nationale pentru tragerea la sorti a preliminariilor pentru Campionatul European din 2012, reprezentativa Romaniei fiind clasata pe pozitia a 18-a, ultima in urna a doua valorica.

Romania a adunat in clasamentul coeficientilor UEFA 28.145 de puncte, depasind reprezentivele Ucrainei, 28.133, si Israelului, 28.052. Ucraina este deja calificata la Campionatul European din 2012, ca tara co-organizatoare, ca si Polonia.

In clasamentul coeficientilor nationalelor pe primul loc se afla Spania, cu 39.964 de puncte, urmata de Germania si Olanda.

Pentru preliminariile Campionatului European din 2012 se vor forma noua grupe, sase dintre ele vor avea cate sase echipe iar trei grupe vor avea cate cinci reprezentative.

Echipele din prima urna valorica sunt: Spania, Germania, Olanda, Italia, Anglia, Croatia, Portugalia, Franta si Rusia.

Reprezentativele din urna a doua sunt: Grecia, Cehia, Slovacia, Elvetia, Serbia, Turcia, Danemarca, Suedia si Romania.

Nationalele din urna a treia valorica sunt: Israel, Bulgaria, Finlanda, Norvegia, Irlanda, Scotia, Irlanda de Nord, Austria si Bosnia.

Echipele din urna a patra valorica sunt: Slovenia, Letonia, Ungaria, Lituania, Belarus, Belgia, Tara Galilor, Macedonia, Cipru.

Reprezentativele din urna a cincea valorica sunt: Muntenegru, Albania, Estonia, Georgia, Moldova, Islanda, Armenia, Kazahstan, Liechtenstein.

Nationalele din ultima urna valorica sunt: Azerbaidjan, Luxemburg, Malta, Insulele Feroe, Andorra si San Marino.

Tragerea la sorti pentru preliminariile Campionatului European 2012 va avea loc la 7 februarie 2010, la Varsovia.

Cum se vor disputa calificarile:

Vor fi sase grupe a cate 6 echipe si trei grupe a cate 5 echipe. Fiecare echipa va juca cu fiecare echipa din grupa din care face parte, acasa si in deplasare, in perioada septembrie 2010 - noiembrie 2011. Cele noua castigatoare de grupe, plus cea mai bine clasata echipa de pe locul doi, vor merge direct la Euro, in Polonia si Ucraina.

Celelalte opt echipe clasificate pe locul 2 in grupele de calificare se vor intalni la baraj pentru a-si disputa un loc la Euro 2012!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!