Ladislau Boloni selectioner romania Viorel Moldovan Nationala

”Putem spune că avem un selecționer adevărat”. Boloni, cerut la națională

Ladislau Boloni părea favorit pentru preluarea postului de selecționer, pe care l-a mai ocupat în perioada 2000-2001, dar negocierile dintre el și FRF par să se fi blocat.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 10:28
Data actualizarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 10:33

Viorel Moldovan speră ca Boloni să fie numit la prima reprezentativă. Fostul atacant al naționalei are doar cuvinte de laudă pentru cel tehnicianul care a antrenat în țări precum Franța, Portugalia sau Belgia.

„Cred că dacă Ladislau Boloni va fi numit selectioner, dacă va accepta, că văd că sunt tratative intense, consider că putem spune că, în sfârșit, avem un selectioner adevărat. Până acum au fost fel și fel de experimente. Am pierdut calificări pe bandă rulantă, cred că este o alegere foarte bună din partea Federației. Boloni e un antrenor foarte experimentat, un antrenor căruia i-au trecut prin mână foarte mulți jucători tineri, care au confirmat mai târziu și au ajuns fotbalisti de mare calibru.

Moldovan îl vrea pe Boloni selecționer

Este o alegere foarte bună, zic eu, aveam nevoie și avem nevoie de un astfel de selectioner. Boloni, Pițurcă, Mircea Lucescu, așa trebuie să arate un selectioner. Nu este momentul încă unui experiment. Am făcut destule până acum și cam stăm acasă, ne uităm la turneele finale la televizor.

Mai bine că nu e familiarizat cu fotbalul romanesc (n.r.- râde). Din punctul meu de vedere, chiar e un lucru foarte bun să nu fii familiarizat cu fotbalul românesc. El cred că e familiarizat cu fotbalul modern. 

Eu am mare încredere în Ladislau Boloni. E clar că nu îi va fi ușor, până la urmă trebuie să ținem cont și de ceea ce avem noi în momentul de față la dispoziție ca și paletă, arie de selecție”, a spus Viorel Moldovan, pentru AS.ro.

Negocierile dintre Boloni și FRF par să se fi blocat din cauza discuțiilor legate de contractul pe care antrenorul ar urma să-l aibă la națională. Boloni și-ar dori o înțelegere pe cel puțin patru ani, timp în care să reconstruiască echipa națională.

În plus, antrenorul și-ar dori o propunere mai atractivă din punct de vedere financiar, considerând că oferta făcută de FRF, de 30.000 de euro pe lună, este sub așteptările sale.

Astfel, varianta Boloni pe banca naționalei ar putea fi exclusă în următoarele zile, iar Edward Iordănescu și Adrian Mutu ar putea fi din nou în cărți pentru preluarea postului de selecționer. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!