Pas greșit făcut de FRF la negocierile cu Dan Petrescu? Ce l-ar fi deranjat pe antrenor

FRF așteaptă un răspuns de la Dan Petrescu, după ce antrenorul lui CFR Cluj a fost ofertat pentru funcția de selecționer al României.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Decembrie 2021, 11:36
Data actualizarii: Vineri 03 Decembrie 2021, 12:24

Președintele Răzvan Burleanu și directorul tehnic Mihai Stoichiță s-au întâlnit cu Dan Petrescu la Cluj pentru a-i propune un contract la naționala României, după despărțirea de Mirel Rădoi, însă "Bursucul" a ezitat să ofere un răspuns direct, anunțând că va lua o decizie în jurul datei de 19 decembrie, după ultimul meci la CFR înainte de pauza competițională.

Florin Prunea: "Nu-l văd pe Dan Petrescu să renunțe la CFR Cluj"

Florin Prunea, fostul coleg al lui Dan Petrescu de la naționala României, nu crede în această variantă, având în vedere cât de mult a insistat patronul Neluțu Varga pentru readucerea antrenorului la CFR Cluj, în această toamnă.

  • Dan Petrescu

Totodată, fostul portar susține că Petrescu ar putea fi deranjat de modul în care FRF a ales să negocieze, lăsându-l practic a patra variantă, după Mirel Rădoi, Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu.

"Deocamdată este o ofertă. Nu știu cât de clară, dar eu nu-l văd pe Petrescu să renunțe la CFR Cluj. Nu-l văd să renunțe la munca de zi cu zi, știu cât îi place. Nu-l văd închis, să stea luni de zile. Știu și cât de mult și l-a dorit patronul înapoi la echipă. A făcut eforturi mari financiare. Mă îndoiesc că CFR poate risca pierderea campionatului, și așa gaura financiară e consistentă. Când Dan Petrescu va pleca de la Cluj, CFR va avea o mare problemă. Cu siguranță își dorește să fie selecționer și cred că se gândește foarte serios.

El a ars pentru tricoul echipei naționale, e și un antrenor care a spus că și-ar dori să antreneze naționala. N-ar veni pentru bani, ci poate a venit timpul să antreneze și el, să fie selecționer, dar nu l-aș vedea eu. Lui îi place trening, cu geaca aia a lui, să fie pe teren zi de zi. Nu cred că eu se va opune cineva dacă domnul Dîncu va da un ordin. Mai greu e cu Petrescu, zic eu. Dîncu are cheia la CFR, din toate punctele de vedere. Da, și FRF are un interes aici. Nu cred că în lume există să ai o clauză de reziliere de 600.000 de euro și să renunțe la ea. E prea mult pentru CFR, zic eu.

N-au de unde să plătească clauza. Dacă n-ai de unde, n-ai ce să comentezi, dar aș comenta totuși ce a spus despre Petrescu, că nu e a treia. Cum să nu fie? De ce nu s-a dus prima dată la Dan Petrescu dacă-l voiau așa mult? Petrescu e și el orgolios, se gândește și el de ce nu s-au dus din prima la el. A patra variantă, îl punem și pe Mirel. Când vrei să pleci la drum cu un om, te duci la el și îi arăți încredere. Cum a făcut patronul CFR-ului, s-a urcat în avion și n-a plecat din Dubai până nu l-a convins. Cam așa se face, faci tot ce depinde de tine pentru a-l convinge", a declarat Florin Prunea, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies