OFICIAL! UEFA a aprobat sistemul pentru Liga Natiunilor! Cum arata Champions League in varianta pentru nationale

OFICIAL! UEFA a aprobat sistemul pentru Liga Natiunilor! Cum arata Champions League in varianta pentru nationale

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat, joi, la Nyon, formatul Ligii Natiunilor si pe cel al preliminariilor europene pentru ciclul 2018-2022, informeaza site-ul oficial al forului continental.

Liga Natiunilor se va desfasura in perioada septembrie - noiembrie 2018 (sase date). Reprezentativele celor 54 de natiuni membre ale UEFA vor fi repartizate in patru divizii, conform coeficientilor UEFA la finalul calificarilor europene pentru Cupa Mondiala din 2018. Liga Natiunilor A si Liga Natiunilor B vor fi formate fiecare din patru grupe de cate trei echipe, iar Liga Natiunilor C va fi formata din doua grupe de trei echipe si doua grupe de patru echipe. Liga Natiunilor D va contine patru grupe de cate patru echipe. in fiecare categorie, cele patru castigatoare ale grupelor vor fi promovate si ultimele patru din grupe vor retrograda inaintea editiei urmatoare, care va avea loc in 2020. Clasamentul general al Ligii Natiunilor va determina compozitia urnelor pentru tragerea la sorti a editiei urmatoare a preliminariilor europene.

Cele patru castigatoare ale grupelor Ligii Natiunilor A vor juca meciuri eliminatorii - semifinale si finala - in iunie 2019. Semifinalele vor fi stabilite in urma unei trageri la sorti.

Barajul pentru calificarea a patru echipe la Campionatul European din 2020: meciurile se vor juca in sistem eliminatoriu - semifinale si finala. Fiecare liga din Liga Natiunilor va avea dreptul la patru locuri pe tabloul de baraj. in cazul in care castigatoarele de grupa sunt deja calificate prin preliminariile europene, echipa/echipele urmatoare din clasamentul ligii va/vor accede pe tabloul de baraj. Locurile pe tabloul de baraj vor fi atribuite ligilor inferioare daca mai putin de patru echipe vor ramane disponibile pentru o calificare (model in cascada). Drept urmare, vor exista patru grupe pentru meciurile de baraj, fiecare cu o castigatoare finala.

In semifinale, echipa cel mai bine clasata va juca impotriva formatiei de pe ultimul loc, iar reprezentativa de pe locul doi o va intalni pe cea de pe pozitia a treia. Echipele de pe primul loc vor juca in semifinale pe teren propriu, iar locul de disputare a finalei va fi tras la sorti, urmand sa fie in una din tarile calificate in finala.

Preliminariile Euro-2020: Vor avea loc in perioada martie - noiembrie 2019 (zece date). Cele 54 de echipe participante vor fi repartizate in zece grupe de cinci sau sase echipe. Echipele clasate pe primul si pe al doilea loc in fiecare grupa vor accede in faza finala, iar ultimele patru locuri pentru turneul final vor fi atribuite prin barajul Ligii Natiunilor, in martie 2020.

In ceea ce priveste Cupa Mondiala din 2022, principiile vor fi aceleasi ca la Liga Natiunilor si calificarile pentru Campionatul European, insa sistemul va fi adaptat numarului de locuri disponibile si datelor fazei finale.

Liga Natiunilor este o competitie noua pentru selectionatele europene si care va inlocui meciurile amicale.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: Încurajez părinţii să-şi vaccineze copiii când va fi posibil
BRAT
Modifică setările cookies